Το κατώφλι του εισαγγελέα αναμένεται να περάσουν πρώην στελέχη της Novartis τόσο στην Ελλάδα και στη μητρική που εδρεύει στη Βασιλεία της Ελβετίας προκειμένου να δώσουν συμπληρωματικές εξηγήσεις για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
Τα συγκεκριμένα πρόσωπα μπαίνουν και πάλι στο στόχαστρο των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε κατευθυνόμενη συνταγογράφηση σε ποσοστό 30% μετά το 2013.
Οι εισαγγελικοί λειτουργοί έβαλαν στο μικροσκόπιο τους ένα πρώτο δείγμα 700 γιατρών που αφορά την επίμαχη περίοδο και ενώ είχε ξεκίνησε το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες η ίδια πρακτική φέρεται να ακολουθούνταν πέρα από την Novartis και με άλλες φαρμακοβιομηχανίες.
Τι απαντά η Τουλουπάκη στον Αθανασίου
Την ίδια ώρα, η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη έκανε λόγο για κανιβαλισμό απαντώντας στις αναφορές στη Βουλή του άλλοτε στενού της συνεργάτη εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου σχετικά με την μεσολάβηση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου προκειμένου να νοσηλευτεί σε σουίτα ιδιωτικού νοσοκομείου.
«Η ανάδειξη προσωπικού ζητήματος υγείας πέραν του γεγονότος ότι προσβάλει προσωπικά δεδομένα μου και συνιστά ενδεχομένως και ποινικό αδίκημα, είναι σε επίπεδο ηθικής το λιγότερο ανάρμοστη. Επί της ουσίας, παρά το γεγονός ότι δεν έχω υποχρέωση να απαντώ σε τέτοιου είδους ζητήματα, δηλώνω ότι τα έξοδα νοσηλείας μου καλύφθηκαν πλήρως από την ασφαλιστική μου εταιρεία.
Επίσης στο συγκεκριμένο νοσοκομείο βρέθηκα μετά από ενέργειες του αδελφού μου, γιατρού αγγειοχειρουργού, και κανένας άλλου» τονίζει η κ. Τουλουπάκη και συνεχίζει: «Θλίβομαι βαθύτατα που πρώην συνεργάτης μου, ο οποίος με επισκεπτόταν σε μια δύσκολη στιγμή της ζωής μου αντί να μου συμπαραστέκεται, ασχολείται με τις συνθήκες νοσηλείας μου. Εύχομαι κανένας άνθρωπος να μην περάσει μια παρόμοια με τη δική μου περιπέτεια υγείας και εν συνέχεια να βρεθεί θύμα ενός τέτοιου κανιβαλισμού».