Δηλώσεις σχετικά με την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας για τον Επανεινώνδα Κορκονέα έκαναν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής Ζωή Κωνσταντοπούλου και Νίκος Κωνσταντόπουλος. Ο δεύτερος υποστήριξε ότι η απόφαση απέδωσε Δικαιοσύνη, στη μνήμη του αδικοχαμένου Αλέξανδρου. «Ένα ακόμα γελαστό παιδί, που δολοφονήθηκε με άμεσο δόλο, γίνεται σύμβολο στην κοινωνική, πολιτική και δικαστική ιστορία, σε μία τόσο δραματική περίοδο για τον τόπο», πρόσθεσε.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε ιστορική τη σημερινή απόφαση που δικαιώνει όχι μόνο την οικογένεια του θύματος αλλά και την αλήθεια. «Η μνήμη του Αλέξανδρου παραμένει ζωντανή, άσπιλη, παρά τις λυσσαλέες προσπάθειες αμαύρωσής της από την υπεράσπιση Κορκονέα. Και η άδικη θυσία του πρέπει να μείνει ανεξίτηλη στη συλλογική ιστορική μνήμη και στη συνείδηση δικαστών, πολιτών και αστυνομικών, με την ελπίδα να είναι ο Αλέξανδρος το τελευταίο όνομα στη λιτανεία των θυμάτων ακραίας αστυνομικής βίας», σημείωσε.
Από την πλευρά του ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος υπεράσπισης του Επαμεινώνδα Κορκονέα, σχολιάζοντας την απόφαση που εκδόθηκε σήμερα δήλωσε:
«1. Έγινε μια δίκη, όπου χρειάστηκε χρόνος 8 μηνών για να διερευνηθούν οι συνθήκες της ανθρωποκτονίας εις βάρος του αειμνήστου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
2. Η διαδικασία αυτή των 8 μηνών χαρακτηρίστηκε από σημαντικές ουσιαστικές διαδικαστικές ελλείψεις, αφού δεν εξετάσθηκαν ο αυτόπτης μάρτυρας Νικόλαος Ρωμανός και οι ορισθέντες από τη Δικαιοσύνη πραγματογνώμονες και ως πραγματογνώμονες εξετάσθηκαν μόνο οι προσληφθέντες από την οικογένεια του θύματος τεχνικοί σύμβουλοι.
3. Τόσο ο κατά πλειοψηφία νομικός χαρακτηρισμός του εγκλήματος, όσο και η κατά πλειοψηφία απόρριψη του ελαφρυντικού του προτέρου εντίμου βίου του κατηγορούμενου (όπως είναι γνωστό μειοψήφησε η κα Πρόεδρος και ο αρχαιότερος Πλημμελειοδίκης), αποτελούν πρωτοφανή νομική επιλογή, δεν προβλέπονται πουθενά στο νόμο και στη νομολογία του Αρείου Πάγου, οφείλονται δε μόνο στο γεγονός ότι ακολουθούν δύο δικαστικές κρίσεις στο Εφετείο και στον Άρειο Πάγο και είναι βέβαιο ότι οι αποφάσεις που θα ακολουθήσουν θα είναι διαφορετικές, γιατί αλλιώς καταργείται το κράτος δικαίου, το οποίο είναι η κατοχύρωση της Δημοκρατίας».