Αστυνομικοί του τμήματος ασφαλείας Ξάνθης συνέλαβαν στην περιοχή «Άγιος Κωνσταντίνος», στις Θέρμες, τρεις ημεδαπούς ηλικίας 36, 47 και 27 ετών για συμμετοχή σε οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών, οι οποίοι χτες το βράδυ επιχείρησαν να εξέλθουν οδικώς από τη χώρα.

Οι δύο από τους δράστες είχαν στην κατοχή τους και επέδειξαν πλαστές άδειες οδήγησης καθώς και δελτία αστυνομικής ταυτότητας, τα οποία και κατασχέθηκαν μαζί με εννέα κινητά τηλέφωνα. Από την έρευνα, προέκυψε ότι είναι ηγετικά μέλη οργανωμένης εγκληματικής ομάδας διακίνησης λαθρομεταναστών και αναζητούνταν από διάφορες αστυνομικές υπηρεσίες κατά την τελευταία πενταετία.

Σε βάρος του πρώτου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για άμεση συνέργεια κατά συναυτουργία σε παράνομη μεταφορά και προώθηση στο εσωτερικό της χώρας μας αλλοδαπών λαθρομεταναστών, με σκοπό το κέρδος.

Σε βάρος του δεύτερου εκκρεμούσαν τρία εντάλματα σύλληψης για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων, που προβλέπονται από τη νομοθεσία περί αλλοδαπών, καθώς και τέσσερις ακόμα δικαστικές αποφάσεις για παραβάσεις της ίδιας νομοθεσίας.

Σε βάρος του τρίτου σχηματίστηκε δικογραφία για συνέργεια σε πράξεις των δύο προαναφερομένων δραστών.
Οι συλληφθέντες προσήχθησαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.