Κλέβουν διαρκώς προτομές από τον περίβολο του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Αθηναίων με πιο πρόσφατες τις αρπαγές αυτών του Νίκου Καζαντζάκη και του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου.

Κάθε βράδυ στην οδό Ακαδημίας εκεί όπου βρίσκεται το Πνευματικό Κέντρο του δήμου επικρατεί ο… τρόμος. Όπως βλέπετε από το φωτογραφικό ρεπορτάζ του newsbeast.gr στο ελάχιστο πράσινο που υπάρχει, υπάρχουν εκατοντάδες σύριγγες. Τοξικομανείς έχουν βρει καταφύγιο εκεί αλλά και λίγα στενά παρακάτω, κάπου ανάμεσα στα Προπύλαια και το πανεπιστήμιο.

Την ίδια στιγμή, αδίστακτοι αρπάζουν προτομές αδιαφορώντας (στις περισσότερες των περιπτώσεων) για τους κινδύνους που ελλοχεύουν. Οι δύο τελευταίες προτομές δεν είναι οι μόνες που έχουν κλαπεί από το χώρο, λένε οι υπεύθυνοι και μιλούν για αρπαγή 8 προτομών από τις οποίες οι 4 βρέθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ.

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι οι δράστες κλέβουν τις προτομές για να πουλήσουν τον χαλκό. Φύλαξη δεν υπάρχει, συμπληρώνουν και εξηγούν ότι οι επιτήδειοι ήθελαν να αρπάξουν και την προτομή του Αντώνη Τρίτση από το χώρο αλλά δεν τα κατάφεραν και τώρα αυτή φυλάσσεται σε άλλο σημείο.

Την κλοπή των προτομών επιβεβαίωσε η αντιδήμαρχος Αθηναίων για θέματα παιδείας Νέλλη Παπαχελά, εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι δράστες θα εντοπιστούν από την ΕΛ.ΑΣ.

Όπως έκανε γνωστό στη Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, η κυβέρνηση μελετά νομοθετική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της έντασης του φαινομένου, γενικά, των κλοπών μετάλλου από οργανωμένα κυκλώματα.

Σχετική επίκαιρη ερώτηση είχε καταθέσει η βουλευτής της ΝΔ, Αθηνά Σκόνδρα.