Τρεις μήνες μετά το θάνατο του 11μηνου βρέφους της οικογένειας Κοσμαδάκη στο ΠΑΓΝΗ και οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται.
Η συμπληρωματική Ε.Δ.Ε., σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr «φωτογραφίζει» ως αποκλειστικό υπεύθυνο της τραγωδίας τον παιδοχειρούργο. Μάλιστα μέσα από το πόρισμα δίνονται απαντήσεις και σε εκείνα που υποστήριξε ο γιατρός κατά την κύρια Ε.Δ.Ε.
Τότε ο παιδοχειρούργος είχε καταθέσει:
«Ζήτησα ράμμα 2.0 το οποίο χρησιμοποιείται βιβλιογραφικά στις περιπτώσεις αυτές αλλά και στην καθημερινή πρακτική της Κλινικής επί 20 συναπτά έτη. Η απάντηση της εργαλειοδότριας αλλά και της νοσηλεύτριας κίνησης είναι ότι δεν υπάρχει στο Νοσοκομείο τέτοιο ράμμα. Τότε απευθυνόμενος και στις δύο λέω ότι εγώ δεν κλείνω το παιδί αν δεν μου βρείτε το ενδεικνυόμενο ράμμα. Μετά από αρκετό χρόνο αναμονής επιστρέφει η νοσηλεύτρια κίνησης και λέει ότι “τέτοιο ράμμα στο Νοσοκομείο δεν υπάρχει”». Επί της ουσίας ο γιατρός επικαλέστηκε ελλείψεις στο νοσοκομείο οι οποίες επηρέασαν τη δουλειά του.
Σήμερα έρχεται το πόρισμα της συμπληρωματικής Ε.Δ.Ε που διενήργησε ο καθηγητής διευθυντής της Μ.Ε.Θ. Δημήτρης Γεωργόπουλος να βάλει τα πράγματα στη θέση τους :
«Τόσο η στελέχωση της κλινικής όσο και το πρόγραμμα εφημεριών θεωρείται ικανοποιητικό και ως εκ τούτου η λειτουργία της κλινικής είναι ασφαλής. Η δυσλειτουργία αφορά πρόσωπα και όχι τον αριθμό των ιατρών που την στελεχώνουν» αναφέρει μεταξύ άλλων το πόρισμα.
Σε άλλα σημεία γίνεται αναλυτική αναφορά των προσώπων που στελεχώνουν την κλινική, κάνοντας σαφές πως την ευθύνη σε τέτοια περιστατικά έχει πάντα ο ειδικευμένος γιατρός και σε καμία περίπτωση ο ειδικευόμενος.