«Θέλω να βρεθεί το παιδί μου. Μόνο αυτό με νοιάζει». Είναι τα λόγια της μητέρας του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου, που στα μέσα του περασμένου Αυγούστου έπεσε θύμα απαγωγής. Μιλώντας στο Έθνος της Κυριακής, η Βαρβάρα Θεοδωράκη κάνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει οτιδήποτε για την υπόθεση να επικοινωνήσει με την αστυνομία. «Θέλω να βρεθεί το παιδί μου όπου και να είναι», δηλώνει.

Την Πέμπτη το πρωί η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου, λίγες μέρες μετά τη μαραθώνια απολογία των επτά κατηγορουμένων στην υπόθεση απαγωγής, που έχει εξελιχθεί σε θρίλερ, κατέθεσε στην ειδική ανακρίτρια που έχει αναλάβει την υπόθεση τη δική της μαρτυρία για την περίοδο της ομηρείας του γιου της αλλά και για τον ρόλο του 72χρονου που θεωρείται ο «εγκέφαλος» της απαγωγής.

«Δεν με άφησαν ούτε μια φορά να μιλήσω με το γιο μου. Όσες φορές και να το ζήτησα μου έλεγαν ότι δεν αφήνει ο “μεγάλος”», είπε η μητέρα του απαχθέντα.

Οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό του νεαρού παραμένουν μέχρι στιγμής άκαρπες, με τις Αρχές να εκφράζουν φόβο για τη ζωή του 26χρονου.

Ως «εγκέφαλος» της απαγωγής του νεαρού, φέρεται ένας ηλικιωμένος, φίλος της οικογένειας του απαχθέντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συγκατηγορούμενοι του στην υπόθεση απολογούμενοι υποστήριξαν ότι ο 72χρονος είναι αυτός που οργάνωσε την απαγωγή και ότι οι ίδιοι είχαν περιφερειακούς ρόλους.

Όλα ξεκίνησαν στις 8 Αυγούστου, όταν στο Διακοφτό όπου περνούσαν τις καλοκαιρινές τους διακοπές, ο Μάριος δέχθηκε ένα τηλεφώνημα. Αμέσως μετά, ενημέρωσε τη μητέρα του ότι θα πήγαινε για καφέ με φίλους του στο Αίγιο.
Το ίδιο εκείνο βράδυ, άγνωστος τηλεφώνησε στη μητέρα του 26χρονου, αναφέροντας πως έχουν απαγάγει το γιο της και απαίτησε ως λύτρα το χρηματικό ποσό των 620.000 ευρώ, προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο, απειλώντας παράλληλα για τη ζωή του.

«Επειδή εδώ και δύο χρόνια δίνουμε στο γιο σου καθαρό πράμα και δεν μας πληρώνει μας χρωστάει 620.000 ευρώ. Αν θες να τον ξαναδείς, δώσε μας τα λεφτά», είπε ανδρική φωνή στη μητέρα του απαχθέντα. Ωστόσο εκείνη δεν τους πίστεψε καθώς, όπως είπε ο γιος της ούτε έπινε, ούτε κάπνιζε.

«Τους είπα ότι θα πάω στην αστυνομία και τους έκλεισα το τηλέφωνο» περιγράφει η μητέρα, η οποία στράφηκε στη συνέχεια για βοήθεια σε οικογενειακό φίλο, τον φερόμενο και ως τον «εγκέφαλο» της υπόθεσης, ο οποίος της είπε καθησυχαστικά ότι «ο Μάριος θα ήταν σε καμιά παραλία με κανένα… γκομενάκι». Της συνέστησε επίσης να μην πάει στην αστυνομία επειδή οι αστυνομικοί είναι διεφθαρμένοι.

Ωστόσο εκείνη αποφάσισε να πάει μυστικά στην αστυνομία. Έπειτα μάλιστα από αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα και υποδείξεις των απαγωγέων η μητέρα του θύματος, τους έδωσε τελικά 350 χιλ. ευρώ. Κι ενώ προσπαθούσε να μαζέψει τα υπόλοιπα οι αστυνομικοί που είχαν εμπλακεί στην υπόθεση, παρατήρησαν ότι τρία άτομα και ένα μαύρο βαν βρίσκονταν μόνιμα γύρω από το σπίτι. Οι ειδικοί κατάλαβαν ότι οι δράστες ετοίμαζαν και νέα απαγωγή αυτή της μητέρας. Τότε ήταν που οι αστυνομικοί επενέβησαν, συλλαμβάνοντας τους επτά.

Αυτό που απασχολεί τώρα τους αστυνομικούς είναι η τύχη του Μάριου, ωστόσο εκτιμάται ότι οι δράστες της απαγωγής, αφού πήραν τα χρήματα, δολοφόνησαν τον 26χρονο και έχουν θάψει κάπου το πτώμα του.