Συνεχείς είναι οι αποκαλύψεις για την υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου, καθώς νέα στοιχεία έρχονται καθημερινά στο φως.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από το κατασχεθέν αρχείο του πρώην υπουργού, στο οποίο περιλαμβάνεται και η αλληλογραφία της Βίκυς Σταμάτη, με ημερομηνία 9 Ιανουαρίου, με την τράπεζα UBS, η σύζυγος του Α. Τσοχατζόπυολου είχε ζητήσει το κλείσιμο λογαριασμού που διατηρούσε σε ελβετική τράπεζα και την μεταφορά του υπολοίπου στην Ελλάδα, αν και τα εναπομείναντα ποσά ήταν ελάχιστα και αυτό μάλιστα την εποχή που η ποινική διερεύνηση των περιουσιακών στοιχείων όδευε στο τέλος της.
Επίσης, νέα στοιχεία έρχονται να προστεθούν σε αυτά που φανερώνουν το «όργιο σπατάλης» στο οποίο επιδιδόταν η σύζυγος του Α. Τσοχατζόπουλου. Κάποια χρόνια πριν, το καλοκαίρι του 2008, η οικονομική δυνατότητα της κ. Σταμάτη, όπως μαρτυρά τιμολόγιο από ξενοδοχείο στην Κωνσταντινούπολη, της επέτρεπε να ξοδεύει 17.925 ευρώ για δύο ημέρες διαμονή, ταξίδι που είχε κάνει με τον πατέρα της.
Στη σωρεία των στοιχείων που μελετώνται από τους ανακριτές της υπόθεσης, από το κατασχεθέν υλικό, ενδιαφέρον προκαλεί ακόμη μία επιστολή αξιωματικών του στρατού, που κράτησε στο αρχείο του ο Άκης Τσοχατζόπουλος, του 2004, που είχε αποτελέσει το έναυσμα για να ξεκινήσει η διερεύνηση της υπόθεσης των προμηθειών για τα εξοπλιστικά του υπουργείου Άμυνας.
Στην επίμαχη επιστολή που απευθύνεται προς τον τότε Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας γίνεται αναφορά στην σύμβαση για τα TOR – Μ1 και επισημαίνεται: «Από τις συμβάσεις αυτές με μία έρευνα που μπορείτε να διατάξετε θα προκύψει ανενδοίαστη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, κυρίως όσον αφορά τις υπερτιμολογήσεις και προπαντός τις παροχές-μίζες σε διαφόρους διαπλεκόμενους και ανθρώπους του στενού περιβάλλοντος του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου».
Στο μεταξύ, ο Α. Τσοχατζόπουλος θα βρεθεί ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου εντός των επόμενων ημερών καθώς σωφρονιστικοί υπάλληλοι βρήκαν στην κατοχή του κινητό τηλέφωνο.
Σύμφωνα με τα ισχύοντα για πειθαρχικά παραπτώματα κρατουμένων, ο κατηγορούμενος στην υπόθεση της νομιμοποίησης παράνομων αμοιβών ενδέχεται να αντιμετωπίσει ποινή είτε στέρησης του δικαιώματος εργασίας είτε ακόμη και μεταγωγής του σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα.