Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης σε βάρος γνωστού Τραπεζικού Καταστήματος και της ΔΕΗ, με το σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος δύο Ελλήνων και τριών αλλοδαπών, που είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση.

Αντιπρόσωπος της τράπεζας κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι από τις 4 μέχρι τις 19 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής της τράπεζας, ογδόντα εικονικές πληρωμές λογαριασμών της ΔΕΗ, συνολικού ύψους 47.383,71 ευρώ με τη χρήση δέκα πιστωτικών καρτών, της συγκεκριμένης τράπεζας.

Από την ψηφιακή αστυνομική έρευνα και ανάλυση των δεδομένων που πραγματοποίησε εξειδικευμένο προσωπικό της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προέκυψε ότι χρησιμοποιήθηκαν συνολικά είκοσι 22 μοναδικοί διαφορετικοί συνδυασμοί ηλεκτρονικών διευθύνσεων (ip addresses), μέσω των οποίων πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές. Επίσης, προσδιορίστηκαν οι συνδέσεις διαδικτύου των πέντε κατηγορουμένων, μέσω των οποίων προχώρησαν στις «μαϊμού» συναλλαγές.

Σε έρευνα που έγινε σε σπίτια και καταστήματα των μελών της εγκληματικής οργάνωσης στην Αθήνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένας σωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή.