Πρόταση που ισοδυναμεί με «όχι» στην αποφυλάκισή του πρώην προέδρου του ΤΣΠΕΑΘ, Δημήτρη Καπράνου, υπέβαλε προς του δικαστικό συμβούλιο ο εισαγγελέας εφετών.

Συνεκτιμώντας τη βαρύτητα των αξιοποίνων πράξεων που του αποδίδονται ο εισαγγελικός λειτουργός εισηγείται να απορριφθεί η προσφυγή που έχει καταθέσει ο κατηγορούμενος κατά του εντάλματος της προσωρινής του κράτησης.

Ο Δ. Καπράνος, όπως είναι γνωστό, αντιμετωπίζει με τέσσερα κακουργήματα που συνδέονται με την αγορά δομημένου ομολόγου αξίας 130 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με την κατηγορία σε λογαριασμούς του Δ. Καπράνου στην Ελβετία εντοπίστηκαν ύποπτες κινήσεις ύψους 1,8 εκατομμυρίων ευρώ που φέρονται να έχουν άμεση σχέση με την επένδυση του επίμαχου ομολόγου.

Ωστόσο, οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί του , κυρίως σε ό,τι αφορά τις κινήσεις των τραπεζικών του λογαριασμών, όπως αποδείχθηκε, δεν έπεισαν τον εφέτη- ειδικό ανακριτή Γιώργο Λέκκα και τον εισαγγελέα Παναγιώτη Καραγιάννη, οι οποίοι ομόφωνα είχαν αποφασίσει την προφυλάκισή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κατηγορητήριο περιλαμβάνει τέσσερα κακουργήματα που είναι απιστία, απάτη, δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και αφορούν την αγορά του δομημένου ομολόγου των 130 εκατομμυρίων ευρώ ,τον Ιούλιο του 2006.

Ο ίδιος αρνείται όλα όσα του αποδίδονται υποστηρίζοντας ότι τα χρήματα που βρέθηκαν σε λογαριασμούς του δεν είναι προϊόν έκνομων συναλλαγών ,αλλά προέρχονται από νόμιμες συναλλαγές και συγκεκριμένα από την πώληση εντύπων .

Τον τελικό λόγο για το αίτημα του κατηγορούμενου έχουν οι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών.