Στην ανακρίτρια Ηλείας, θα οδηγηθούν σήμερα οι δύο τσιγγάνοι, που συνελήφθησαν προχθές το απόγευμα από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου στο πλαίσιο του Αυτοφώρου και φέρονται να εμπλέκονται στο σοβαρό επεισόδιο εκδήλωσης πυρκαγιάς που σημειώθηκε τα ξημερώματα των Χριστουγέννων στην περιοχή του Πύργου, που είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν παραπήγματα αλλά και να τραυματιστούν δύο πυροσβέστες ύστερα από επίθεση που δέχθηκαν στο σημείο. Του ανταποκριτή μας από το patrisnews.com στην Ηλεία Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, το όχημα Ν41 της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, περίπου στις 12 το βράδυ του Σαββάτου κλήθηκε για την κατάσβεση πυρκαγιάς που είχε εκδηλωθεί σε καταυλισμό τσιγγάνων κοντά στο Νοσοκομείο του Πύργου στη Συντριάδα. Το αυτοκίνητο με τους δύο πυροσβέστες πλήρωμα, έφτασε έγκαιρα στο σημείο της φωτιάς, με δεδομένο πως η Υπηρεσία απέχει μόλις λίγα χιλιόμετρα. Ωστόσο, όπως αναφέρουν πηγές, κάποιοι εξαγριωμένοι τσιγγάνοι που βρίσκονταν εκείνη την ώρα εκεί και προφανώς ενοχλήθηκαν από την παρουσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δεν άφησαν τους πυροσβέστες να πλησιάσουν στην εστία της φωτιάς και επιτέθηκαν στο πλήρωμα χρησιμοποιώντας καδρόνια και πέτρες.

Τραυμάτισαν τους πυροσβέστες

Η απρόκλητη επίθεση από την ομάδα των τσιγγάνων, είχε ως αποτέλεσμα το όχημα Ν41 να υποστεί τεράστιες ζημιές στο παρμπριζ και την πόρτα του οδηγού και οι δύο πυροσβέστες που βρίσκονταν μέσα σε αυτό, χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν να τραυματιστούν από τα δυνατά χτυπήματα, αφού η ομάδα των τσιγγάνων τους έβαλε στόχο. Οι πυροσβέστες αναγκάσθηκαν να υποχωρήσουν ενημερώνοντας άμεσα την Υπηρεσία τους και την Αστυνομία ενώ μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο του Πύργου, προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Λίγα λεπτά αργότερα ένα δεύτερο όχημα με τη συνοδεία περιπολικών της αστυνομίας, σύμφωνα με πηγές, έφτασε στο σημείο της πυρκαγιάς, όμως κι εκεί, η ομάδα των τσιγγάνων στάθηκε μπροστά μην αφήνοντας το όχημα να πλησιάσει στη φωτιά. Η επίθεση των τσιγγάνων, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, συνεχίσθηκε για αρκετή ώρα αυτή τη φορά τόσο προς τους πυροσβέστες όσο και προς τους αστυνομικούς οι οποίοι κινητοποιήθηκαν για τη σύλληψή τους.

Συλλήψεις μετά από καταδίωξη

Για την σύλληψη των δραστών του σοβαρού περιστατικού, η κινητοποίηση της Αστυνομίας με την συνεργασία του Ανακριτικού Τμήματος της Π.Υ. Πύργου, ήταν μεγάλη. Αυτό έφερε ως αποτέλεσμα οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, να φτάσουν στα ίχνη τους και τελικά να συλλάβουν δύο άτομα, έναν 19χρονο και έναν 24χρονο, ύστερα από καταδίωξη που έλαβε χώρα στην οδό Αλφειού στον Πύργο. Οι δύο δράστες που κατηγορούνται για εμπρησμό από πρόθεση, οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα του Πύργου και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν στην Ανακρίτρια σήμερα.

Ερωτική αντιζηλία

Πηγές της εφημερίδας «ΠΑΤΡΙΣ» αναφέρουν πως ο λόγος που συνέβη το σοβαρό αυτό περιστατικό αφορά ερωτική αντιζηλία για τα μάτια μιας κοπέλας από τη φυλή, που έφερε επεισόδια ανάμεσα σε δύο οικογένειες, η μία από τις οποίες κατοικεί στην περιοχή της Κεραίας. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές φέρεται ο ένας από τους δύο συλληφθέντες κατά την διαδικασία της προανάκρισης να έχει ισχυρισθεί πως μέλη της οικογένειας που ζει στην περιοχή της Κεραίας μετέβηκαν το βράδυ του Σαββάτου στον καταυλισμό της Συντριάδας όπου ζει η δεύτερη οικογένεια. Εκεί η μία κουβέντα έφερε την άλλη και για εκδίκηση επιχείρησαν να κάψουν τα παραπήγματα ενώ η επίθεση σε βάρος των δύο πυροσβεστών ήταν μια πράξη αντίδρασης της στιγμής. Να σημειωθεί ότι η αστυνομία αναζητά ακόμα ένα άτομο που φέρεται υπεύθυνο για τον τραυματισμό των πυροσβεστών αλλά και για τον εμπρησμό στα παραπήγματα της Συντριάδας. Περισσότερες ειδήσεις από την Ηλεία στο patrisnews.com