Ένας 18χρονος από τη Συρία και ένας 25χρονος από την Αλβανία συνελήφθησαν στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του Άγιου Σύλλα Καβάλας, καθώς προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας δέκα λαθρομετανάστες.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 25χρονος και επέβαιναν ο 18χρονος διακινητής και οι δέκα μη νόμιμοι μετανάστες, να κινείται με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη. Στο κόμβο της Καρβάλης, με την συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης, του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευση και Τμήματος Τροχαίας Καβάλας, έκαναν σήμα στον οδηγό προκειμένου να το ακινητοποιήσει, αυτός όμως δεν συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα.

Λίγο πιο κάτω το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και ανετράπη. Όλοι οι επιβαίνοντες εκτός από έναν, ο οποίος βρέθηκε μέσα στο όχημα τραυματισμένος θανάσιμα, τράπηκαν σε φυγή, στη δασώδη και κρημνώδη περιοχή κοντά στην Εγνατία Οδό.

Λίγο αργότερα βρέθηκε ένας ακόμα παράνομος μετανάστης, αγνώστων στοιχείων, τραυματισμένος θανάσιμα στον  γκρεμό, ενώ εντός της δασώδους περιοχής βρέθηκαν, εντοπίστηκε ένας Ιρακινός σοβαρά τραυματίας και οι υπόλοιποι επτά μη νόμιμοι μετανάστες καθώς επίσης και οι δύο διακινητές ελαφρά τραυματισμένοι.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι για το αυτοκίνητο, έχει δηλωθεί κλοπή στο Τμήμα Ασφάλειας Πατησίων Αττικής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.