Τρεις άγνωστοι που υποδύονταν τους αστυνομικούς, με περιπολικό – «μαϊμού», λήστεψαν υπάλληλο εταιρείας διανομής τσιγάρων στον Ωρωπό, ενώ δύο άλλοι κουκουλοφόροι αποπειράθηκαν να ληστέψουν χρηματαποστολή στο Περιστέρι.

Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε στις 15.30 μετά το μεσημέρι στην επαρχιακή οδό Μαρκόπουλου – Ωρωπού. Οι τρεις ληστές, εκ των οποίων οι δύο φορούσαν στολές αστυνομικών και επέβαιναν σε ΙΧ, το οποίο είχαν μετατρέψει για να μοιάζει με περιπολικό, σταμάτησαν φορτηγάκι της εταιρείας διανομής τσιγάρων δήθεν για έλεγχο.

Όταν το όχημα σταμάτησε, οι δράστες ακινητοποίησαν με σωματική βία τον οδηγό, άρπαξαν ένα μικρό χρηματοκιβώτιο, που ήταν στο πίσω μέρος και διέφυγαν.

Την ίδια περίπου ώρα, δύο άλλοι επίδοξοι ληστές επιτέθηκαν σε όχημα χρηματαποστολής έξω από τον ΟΤΕ, στην οδό Εθνάρχου Μακαρίου στο Περιστέρι.

Ο ένας από τους δράστες, επειδή οι υπάλληλοι ήταν μέσα στο όχημα, προσπάθησε να σπάσει το θωρακισμένο τζάμι με βαριοπούλα, αλλά δεν τα κατάφερε. Οι δράστες επιβιβάστηκαν σε μοτοσικλέτα και εξαφανίστηκαν.