Ένας 43χρονος Σομαλός συνελήφθη στην Αθήνα κατηγορούμενος για σωματεμπορία, αρπαγή, πλαστογραφία πιστοποιητικών και σύσταση συμμορίας.

Οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες ότι ο συλληφθείς κρατούσε παρά τη θέλησή της μία 21χρονη αλλοδαπή, υπήκοο Δομινικανής Δημοκρατίας, με σκοπό την προώθησή της στην πορνεία. Οι άνδρες της αστυνομίας εντόπισαν και έθεσαν υπό διακριτική επιτήρηση πολυκατοικία στον Πειραιά και διενεργήθηκε έλεγχος στο διαμέρισμα που διέμενε το θύμα, όπου και βρέθηκε ο συλληφθείς Σομαλός.

Ο δράστης της είχε υποσχεθεί εργασία στην Ισπανία αντί του χρηματικού ποσού των 5.000 ευρώ, την απέστειλε αρχικά στην Τουρκία, όπου την παρέλαβε αλλοδαπή γυναίκα. Αφού την εγκατέστησε σε διαμέρισμα στην Κωνσταντινούπολη, μαζί με άλλες έξι αλλοδαπές γυναίκες της πήρε το διαβατήριο. Στη συνέχεια την απέστειλε παράνομα στη χώρα μας, με άγνωστο αριθμό αλλοδαπών και αφού συνεννοήθηκε με τον συλληφθέντα τη μετέφερε σε διαμέρισμα στον Πειραιά, όπου την κατακρατούσε παράνομα και την προωθούσε στην πορνεία.

Στο θύμα παρασχέθηκε άμεσα αρωγή και προστασία από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων και φιλοξενείται σε κρατικό ξενώνα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.