Εξιχνιάστηκαν έξι ληστείες και τρεις κλοπές στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής και της Ανατολικής Μακεδονίας. Οι δράστες διέπρατταν ληστείες με οχήματα, τα οποία είχαν προηγουμένως κλέψει. Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος ενός άνδρα, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί του.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καβάλας, εντόπισαν στην Εθνική Οδό Καβάλας – Σερρών, δύο άτομα να επιβαίνουν σε δίκυκλη μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, όμοιων χαρακτηριστικών με μοτοσικλέτα που χρησιμοποιήθηκε σε ένοπλη ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα στην Αλιστράτη Σερρών την ίδια ημέρα.

Ακολούθησε καταδίωξη, καθώς ο οδηγός της μοτοσικλέτας δεν σταμάτησε σε σήμα των αστυνομικών και διέφυγε προς την ημιορεινή περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Νικήσιανης Καβάλας, όπου εντοπίστηκε μόνο η μοτοσυκλέτα.

Από την αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκε ως οδηγός της δίκυκλης μοτοσικλέτας και ένας εκ των δραστών της προαναφερόμενης ληστείας, ένας Έλληνας 23 ετών. Σε έρευνα του σπιτιού του 23χρονου στην Ηρακλίτσα Καβάλας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-το χρηματικό ποσό των 9.700 ευρώ σε χαρτονομίσματα, από τα οποία ένα ανήκε σε χρηματικό ποσό που αφαιρέθηκε την 08-08-2011 κατά την διάρκεια ληστείας στο ίδιο κατάστημα Αγροτικής Τράπεζας στην Αλιστράτη Σερρών
– 1 θήκη αεροβόλου πιστολιού
– 6 πλήρη φιαλίδια αερίου
– 4 χρησιμοποιημένα φιαλίδια αερίου
– 1 πλήρες φυσίγγιο αερίου-κρότου
– 1 φορητός ασύρματος και
– 1 φορητός Η/Υ.

Από την προανάκριση που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Καβάλας, διαπιστώθηκε ότι ο 23χρονος με δύο ακόμη άγνωστους δράστες, από αρχές Ιουλίου του 2011 συγκρότησαν δομημένη ομάδα, με διακριτούς ρόλους και σκοπό τη διάπραξη ληστειών.

Το συνολικό χρηματικό ποσό που αφαίρεσαν οι δράστες από τις ληστείες αυτές ανέρχεται στις 39.275 ευρώ.

Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών.