Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης συνέλαβαν τρία μέλη κυκλώματος λαθροδιακίνησης χτες το βράδυ κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης.

Πρόκειται για δύο άνδρες ελληνικής καταγωγής, ηλικίας 37 και 59 ετών, κι έναν 49χρονο Αλβανό, που εκτιμάται ότι ανήκουν σε κύκλωμα, που δραστηριοποιείται στην παράνομη είσοδο, τη διευκόλυνση μεταφοράς και την προώθηση λαθρομεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.

Όπως έγινε γνωστό, χθες το βράδυ έγινε αστυνομική επιχείρηση, κοντά στο εργοστάσιο «Τιτάν» της Θεσσαλονίκης, όπου συνελήφθησαν οι διακινητές.

Οι συλληφθέντες έφτασαν στο συγκεκριμένο σημείο με δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα κι ένα φορτηγό, τύπου βαν, προκειμένου να παραλάβουν και να μεταφέρουν στον τελικό προορισμό τους στην Αθήνα, 14 λαθρομετανάστες από το Αφγανιστάν, την Παλαιστίνη και το Ιράν (ανάμεσά τους και τρία παιδιά).

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, για την παράνομη είσοδο και μεταφορά από τις χώρες καταγωγής τους έως την Αθήνα, καθένας από τους λαθρομετανάστες επρόκειτο να καταβάλει το χρηματικό ποσό των 2.500 δολαρίων.

Εξάλλου, εντός του φορτηγού αυτοκινήτου του 37χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα αεροβόλο πιστόλι.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.