Τη σιωπή του έσπασε ο επιχειρηματίας της Ρόδου, Τζούλης Μαχραμάς και μίλησε για το συμβόλαιο θανάτου που υπογράφτηκε στο όνομά του για 12.000 ευρώ από τον ξάδερφο της γυναίκας του.

Όπως δήλωσε ο επιχειρηματίας στην «Espresso», «όλα ξεκίνησαν για ένα μικρό ποσοστό που ανήκει στον εντολέα του θανάτου, από το εστιατόριο που διατηρώ στην Παλιά Πόλη. Ωστόσο κάθε χρόνο του κατέβαλλα το ποσό των 2.000 ευρώ σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου. Αυτός ο κύριος όμως ζητούσε από εμένα 450.000 ευρώ για να με αφήσει ήσυχο».

«Του πρότεινα να του δώσω 150.000 ευρώ όμως αυτός αρνήθηκε. Τελικά μετά από ένα σωρό εκβιασμούς και απειλές, προσπάθησε να με σκοτώσει για πρώτη φορά ένα βράδυ, μόλις είχα κλείσει το μαγαζί μου. Βγαίνοντας βλέπω ένα αυτοκίνητο να έρχεται καταπάνω μου. Δίπλα μου στεκόταν ένας υπάλληλος μου, ο οποίος τραυματίστηκε. Προσπάθησε να με σκοτώσει, αλλά τον σταμάτησαν οι οδηγοί ταξί που έχουν πιάτσα στο σημείο αυτό».

Αν και ο Μαχραμάς κατέθεσε μήνυση, ο δράστης κατάφερε να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση.

Οι εκβιασμοί άρχισαν πάλι το 2009 όταν ο κατηγορούμενος έστειλε ένα γράμμα στον επιχειρηματία στο οποίο ανέφερε πως αν δεν του δώσει 450.000 ευρώ θα σκότωνε τον ίδιο, τη γυναίκα και τα παιδιά του ώστε να είναι ο μόνος που θα μπορεί να εκμεταλλευτεί το εστιατόριο.

Αφού δεν πήρε τα χρήματα που ζήτησε, προσέλαβε έναν Αλβανό και τον πλήρωσε με 12.000 ευρώ για να βγάλει από τη μέση τον 43χρονο.

Ο πληρωμένος δολοφόνος πιάστηκε από την αστυνομία λίγο πριν συναντηθεί με τον αδίστακτο άντρα, γιατί δύο μέρες πριν είχε εμπλακεί σε καβγά στη Ρόδο και πήγε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Εκεί τον άκουσε κάποιος να λέει για ένα συμβόλαιο θανάτου και ειδοποίησε την αστυνομία.

Όταν συνέλαβαν τον Αλβανό, ομολόγησε τα πάντα και τελικά τον έστειλαν στο ραντεβού για να πιάσουν και τον άλλον.

Τελικά το δρόμο για τις φυλακές πήραν οι δύο άντρες μετά την ομόφωνη γνώμη του εισαγγελέα και του ανακριτή.

Ανακουφισμένος είναι πλέον ο επιχειρηματίας αν και δεν έχει ξεπεράσει το σοκ. Τόνισε πως χρεωστάει πολλά στους αστυνομικούς της Ρόδου.

Σε βάρος του δράστη εκκρεμούν μέχρι σήμερα 38 αγωγές μόνο για την πρώτη απόπειρα.