Παρότι το κάμπινγκ έχει φανατικούς οπαδούς στη χώρα μας, μέχρι πρότινος πολλοί θεωρούσαν ότι αφορά μόνο τους σύγχρονους Ροβινσώνες, οι οποίοι αναζητούν την ευκαιρία να βρεθούν κοντά στη φύση, αποχαιρετώντας έστω και προσωρινά, τις ανέσεις της πόλης.

Σήμερα ωστόσο, και με δεδομένη τη νέα τάξη πραγμάτων που δημιουργεί για όλους μας η οικονομική κρίση, το κάμπινγκ φαντάζει εξαιρετικά δελεαστικό, καθώς αντιπροσωπεύει την τελευταία ευκαιρία για low budget απόδραση εκτός των τειχών, προσιτή στο καθένα.

Όπως δημοσιεύει ο «Τύπος της Κυριακής», σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα έξι στους δέκα συμπολίτες μας θα κάνουν φέτος διακοπές στο σπίτι τους. Αν και τα καλύμματα σε θέρετρα ακόμα και πιο φθηνά, στοιχίζουν από 50 έως 60 ευρώ την ημέρα, η διαμονή σε οργανωμένο κάμπινγκ ξεκινά από μόλις 15 ευρώ την ημέρα, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα του ελεύθερου κάμπινγκ.

Αν προτιμήσετε αυτό τον τρόπο χαλάρωσης στις διακοπές σας, ακολουθήστε κάποια μικρά μυστικά, για διαμονή χωρίς προβλήματα:

-Ο βραδινός ύπνος γίνεται ακόμη πιο άνετος, αν κάτω από τον υπνόσακό σας τοποθετήσετε ένα φουσκωτό στρώμα αέρος με καρό ραβδώσεις.
-Για να φτιάξετε ένα πρόχειρο καθιστικό έξω από τη σκηνή και να απολαμβάνετε το ηλιοβασίλεμα και τα ήρεμα βράδια, θα χρειαστείτε πτυσσόμενα έπιπλα εποχής (τραπεζάκι και καρεκλάκια).
-Μην αμελήσετε να πάρετε μαζί σας υγρά μωρομάντιλα και ειδικό αντισηπτικό τζελ χεριών για να καθαρίζετε τα χέρια σας όταν δεν μπορείτε να τα πλύνετε με νερό.
-Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά και στο κάμπινγκ. Εφοδιαστείτε με μικρές σακούλες απορριμμάτων και μην αφήνετε πίσω σας σκουπίδια.