Στην ταράτσα του Δικαστικού Μεγάρου, όχι για να πέσει αλλά για να κάνει πρωινή γυμναστική ανέβηκε χθες το πρωί 30χρονος Σουηδός, προκαλώντας αναστάτωση αλλά και την επέμβαση αστυνομίας και πυροσβεστικής!

Οι υπάλληλοι των δικαστηρίων της Ρόδου, πηγαίνοντας στη δουλειά τους, εντόπισαν ένα άνδρα να βρίσκεται στην ταράτσα του κτιρίου και αμέσως ειδοποίησαν την αστυνομία.

Επί τόπου έφτασαν ο Αστυνομικός Διευθυντής της Α΄ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου κ. Αδάμ Δαλάκας, προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής ανέβηκε στη ταράτσα του Δικαστικού Μεγάρου όπου είδε τον 30χρονο να επιδίδεται σε ασκήσεις γυμναστικής! Μιλώντας μαζί του προέκυψε ότι πρόκειται για αλλοδαπό από τη Σουηδία ο οποίος δεν ήταν και στη καλύτερη ψυχολογική κατάσταση, ωστόσο κατάφερε να τον πείσει να κατέβει κάτω.

Τον 30χρονο παρέλαβε ασθενοφόρο το οποίο τον μετέφερε στο νοσοκομείο της Ρόδου, ενώ με εντολή του εισαγγελέα διατάχθηκε η εξέτασή του από ψυχίατρο ο οποίος και θα συντάξει σχετική πραγματογνωμοσύνη αναφορικά με την ψυχολογική κατάσταση του αλλοδαπού.

Το περιστατικό, αν και έληξε αισίως, προκάλεσε αναστάτωση στο προσωπικό το οποίο κάθε άλλο παρά ασφαλές μπορεί να αισθάνεται στο χώρο της εργασίας του αφού ο καθένας μπορεί να εισέρχεται όποτε θελήσει!

Παράλληλα υπάρχουν πολλά ερωτηματικά σχετικά με τον τρόπο που ο Σουηδός κατάφερε να ανέβει στη ταράτσα των δικαστηρίων αλλά και το πότε έγινε αυτό. Μάλιστα ο μοναδικός τρόπος είναι μία μικρή σκάλα που βρίσκεται σε δύσκολο και διόλου εμφανές σημείο του δικαστικού κτιρίου, την ύπαρξη της οποίας αγνοούσαν ακόμη και υπάλληλοι αρκετών ετών.

Πηγή: rodiaki