Νέα εισαγγελική έρευνα για την εξυγίανση στον χώρο του ποδοσφαίρου ξεκινά η δικαιοσύνη. Ο αρμόδιος για θέματα αθλητισμού αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος, διενεργεί αυτοπρόσωπη προκαταρκτική εξέταση με αφορμή τις καταγγελίες για απειλές κατά της ζωής του που δέχεται ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος.

Στο στόχαστρο του εισαγγελικού λειτουργού έχουν μπει και καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες ομάδες της Β΄και Γ’ Εθνικής φέρονται ότι χρησιμοποιούν πλαστές φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες που αποτελούν αναγκαία προϋπόθεση για να γίνουν οι μεταγραφές των παικτών.

Ο κ. Κανελλόπουλος εξέτασε ως μάρτυρα τον κ. Πιλάβιο, ενώ παράλληλα έχει ζητήσει από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς και τις αρμόδιες ΔΟΥ αντίγραφα με τις ενημερότητες των ομάδων που ελέγχονται προκειμένου να διαπιστωθεί αν χρησιμοποίησαν αληθινά ή ψευδή και πλαστά στοιχεία στη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου.

Σε μία τέτοια περίπτωση για όσους στοιχειοθετούνται αξιόποινες πράξεις ο εισαγγελέας θα προχωρήσει άμεσα σε παραγγελία για την άσκηση ποινικών διώξεων που μπορεί ακόμη να έχουν και κακουργηματικό χαρακτήρα.