Τριάντα δύο περιπτώσεις απάτης με πλαστές επιταγές συνολικού ύψους 323.801 ευρώ εξιχνίασε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών, μετά τη σύλληψη μέλους κυκλώματος πλαστογραφίας.

Ο 31χρονος, που συνελήφθη όταν προσκόμισε πλαστή επιταγή σε τράπεζα, είχε συστήσει με άλλα τρία άτομα ομάδα με στόχο τη διακίνηση και προσκόμιση για είσπραξη πλαστών επιταγών.

Στο κύκλωμα είχαν ενταχθεί άλλα πέντε μέλη, η δράση των οποίων διακόπηκε μόλις αποκαλύφθηκαν τα στοιχεία τους σε διαπίστωση προσκόμισης πλαστής επιταγής.

Ένας 35χρονος, μέλος του κυκλώματος, προμηθευόταν πλαστές επιταγές, που φέρονταν ότι εκδόθηκαν από υπαρκτά φυσικά πρόσωπα ή εταιρείες τις οποίες παρέδιδε στους συνεργούς του. Εκείνοι τις διακινούσαν δίνοντας τες σε ανυποψίαστα πρόσωπα-εμπόρους για αγορά υλικών για την επαγγελματική τους δραστηριότητα είτε προσκομίζοντας τις σε τράπεζες για εξαργύρωση.

Σημαντικό ρόλο στη δράση της ομάδας, έπαιξε η ύπαρξη εταιρείας, συμφερόντων ενός εκ των μελών, η οποία λειτούργησε ως «βιτρίνα» στις αγορές υλικών από ανυποψίαστους εμπόρους, αλλά και γενικά στην κίνηση των επιταγών.

Σε βάρος των εννέα σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, πλαστογραφία και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος τριών ατόμων που δε συμμετείχαν στην οργάνωση, για απάτη και πλαστογραφία, οι οποίοι ομολόγησαν τις πράξεις τους.