Ο κακοποιός που ξυλοκόπησε τον πρώην διεθνή διαιτητή Κύρο Βασσάρα φέρεται να βρίσκεται πίσω από τουλάχιστον δύο συμβόλαια θανάτου. Ο 39χρονος, του οποίου το όνομα φιγουράρει στην ογκώδη δικογραφία που συντάχθηκε από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, φέρεται να έχει ενεργό συμμετοχή είτε ως εισπράκτορας είτε ως μπράβος στη δεύτερη μεγάλη συμμορία των νονών της νύχτας, που έχει στον έλεγχό της εκατοντάδες νυχτερινά κέντρα διασκέδασης στην περιοχή του Πειραιά αλλά και στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως αποδεικνύεται από τη μέχρι τώρα έρευνα, στην οποία συμμετείχαν η ΕΥΠ και η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Espresso, το βράδυ του ξυλοδαρμού του Κύρου Βασσάρα, ένα από τα κινητά τηλέφωνα που εντόπισε η Αντιτρομοκρατική εξέπεμπε από τις κεραίες στην περιοχή του Ολυμπιακού Σταδίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, παρεμβάλλεται άλλο ένα κινητό, το οποίο όμως δεν μπόρεσαν να ακούσουν τα στελέχη της ΕΥΠ καθώς έχει εξελιγμένο σύστημα προφύλαξης συνομιλιών του χρήστη.

Το ένα από τα κινητά, το οποίο ακούνε οι άνδρες της ΕΥΠ, «μιλάει» με το κινητό του φερόμενου ως δράστη του ξυλοδαρμού του γνωστού διαιτητή, ενώ στη συνέχεια το στίγμα που εκπέμπει η συγκεκριμένη συσκευή δείχνει να κινείται παράλληλα και κοντά στο σημείο -έξω από το σπίτι της πεθεράς του στα Καμίνια του Πειραιά- όπου πραγματοποιήθηκε ο ξυλοδαρμός του Κύρου Βασσάρα.

Το σήμα του άλλου κινητού με την εξελιγμένη ασφάλεια στην προστασία των συνομιλιών κινείται προς τα βόρεια προάστια. Ο άνθρωπος που φέρεται να πήρε εντολές για τον ξυλοδαρμό του γνωστού διαιτητή δεν είναι άγνωστο όνομα στο χώρο της νύχτας και στους σκοτεινούς «διαδρόμους» που έχουν δημιουργήσει στον ελληνικό υπόκοσμο οι σπείρες των νονών.

Κατά το παρελθόν φαίνεται να είχε εμπλακεί ενεργά στον πόλεμο των κυκλωμάτων που ελέγχουν τα νυχτερινά καταστήματα. Τουλάχιστον δύο συμβόλαια θανάτου, αλλά και μία περίπτωση τραυματισμού ανθρώπου φέρεται να έχει στο ενεργητικό του ο συγκεκριμένος άνθρωπος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το 2007 το όνομά του είχε εμπλακεί στο συμβόλαιο θανάτου ενός σωματοφύλακα γνωστού επιχειρηματία νυχτερινών κέντρων διασκέδασης, αλλά και στη δολοφονία ενός επίσης γνωστού νονού της νύχτας, που διαπράχθηκε στη Γλυφάδα το 2008.