Υπό κράτηση πάνω στο πλοίο εξακολουθεί να βρίσκεται, από τις αρχές της Βενεζουέλας, το πλήρωμα του φορτηγού «Maria L», στα ύφαλα του οποίου είχαν εντοπιστεί πριν από οκτώ ημέρες στο λιμάνι Χοσέ, 353 δέματα ναρκωτικών συνολικού βάρος 417,6 κιλών.

Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία, οι αρχές έχουν ανακρίνει έως τώρα τους αλλοδαπούς ναυτικούς, έναν Ρώσο, έναν Ουκρανό, τρεις Χιλιανούς και τρεις Ινδονήσιους, ενώ αναμένεται να ανακριθούν και οι 12 Ελληνες, μεταξύ των οποίων ο πλοίαρχος, ο υποπλοίαρχος και ο Α’ Μηχανικός. Η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει περίπου 45 ημέρες, ενώ οι αρχές της Βενεζουέλας δεν έχουν κάνει ανακοινώσεις για το θέμα έως σήμερα, ούτε για το είδος της ναρκωτικής ουσίας που περιείχαν τα δέματα.

Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν ύστερα από έλεγχο που πραγματοποίησαν δύτες, κατ’ απαίτηση της διεύθυνσης του λιμανιού και με τη σύμφωνη γνώμη της εταιρείας.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε ενδελεχής έλεγχος στους χώρους και τις καμπίνες του πλοίου, καθώς και στο πλήρωμα, χωρίς να βρεθούν άλλες ύποπτες συσκευασίες.

Το λιμάνι προορισμού του φορτίου ήταν το Terneuzen Ολλανδίας και στη συνέχεια το Immigram της Μεγάλης Βρετανίας.