Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, τα ξημερώματα της Πέμπτης στην Κάρυανη-Καβάλας, δύο δράστες, αφού παραβίασαν με αιχμηρό αντικείμενο παράθυρο ταβέρνας, εισήλθαν στο κατάστημα, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από συγγενή του ιδιοκτήτη, ο οποίος και ακινητοποίησε τον ένα δράστη και ενημέρωσε το Αστυνομικό Τμήμα Ελευθερούπολης.

Η αστυνομία συνέλαβε το ελληνικής υπηκοότητας 21χρονο δράστη, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένα ανοξείδωτο πολυεργαλείο-σουγιάς και γάντια λευκά latex, παρόμοια μ’ αυτά που ακόμη φορούσε.

Από την αστυνομική έρευνα-προανάκριση προέκυψε ότι οι ανωτέρω δράστες είχαν προβεί την 21.00΄ώρα της 9-2-2011 και στην κλοπή ενός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου από την Καβάλα, το οποίο βρέθηκε έξωθεν του καταστήματος που αποπειράθηκαν να ληστέψουν

Εξάλλου, οι ίδιοι δράστες τις νυχτερινές ώρες της 9/10-2-2011 είχαν προβεί στη διάρρηξη άλλων τριών  Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων επίσης, από τα οποία είχαν αφαιρέσει συνολικά ένα ράδιο-cd και διάφορα προσωπικά αντικείμενα συνολικής αξίας 290 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ.

Το αυτοκίνητο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του, ενώ προανάκριση συνεχίζεται για την ανακάλυψη και του δεύτερου δράστη.

πηγή: xanthipress