Συνελήφθησαν οι γονείς του παιδιού που είχε γράψει σημείωμα ότι κακοποιείται, και το είχε δώσει σε συμμαθητή του. Το ανήλικο κορίτσι στο Αλιβέρι Ευβοίας είχε το ρόλο της υπηρέτριας στο σπίτι του.

«Το κορίτσι φρόντιζε τα δύο μικρότερα παιδιά της οικογένειας, δύο αγόρια 8 και 5 ετών και έκανε τις δουλειές του σπιτιού. Όταν δεν ανταποκρινόταν στις ευθύνες της, η μητέρα τη χτυπούσε», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος.

Σημειώνεται ότι κορίτσι είχε ενοχλήσεις στο αυτί, από τα χτυπήματα που είχε δεχθεί. 

Αφού πρώτα είχαν καλέσει την αστυνομία και ενημέρωσαν και τον διευθυντή του σχολείου, χωρίς να γίνει τίποτα, η μητέρα μιας συμμαθήτριας του κοριτσιού ενημέρωσε το Χαμόγελο του Παιδιού, προκειμένου να κινητοποιηθούν γρήγορα μέσω της εισαγγελέως, με κατεπείγουσα αναφορά που έστειλε το Χαμόγελο, οι διαδικασίες. 

Με εισαγγελική εντολή, οι γονείς συνελήφθησαν και τα παιδιά απομακρύνθηκαν από το σπίτι τους και θα παραμείνουν στο νοσοκομείο υπό το καθεστώς προστατευτικής φύλαξης.