Για πρώτη φορά κάθισε σήμερα στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η βασική κατηγορούμενη στην υπόθεση της δολοφονίας της Φαίης Μπακογιώργου, το 2021 στην Κυψέλη.

Ήταν η τρίτη συνεδρίαση του δικαστηρίου και η κατηγορούμενη σπιτονοικοκυρά της Φαίης δεν είχε εμφανιστεί παρά το γεγονός ότι είχε διαταχθεί δύο φορές η βίαιη προσαγωγή της.

Ωστόσο και πάλι η διαδικασία ουσιαστικά δεν ξεκίνησε, καθώς η σπιτονοικοκυρά της Φαίης δεν είχε δικηγόρο.

Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας δήλωσε παραίτηση ο δικηγόρος που είχε διορίσει στην προηγούμενη συνεδρίαση η κατηγορούμενη.

Και αυτό γιατί όπως εξήγησε συνεργάτης του η κατηγορούμενη σπιτονοικοκυρά δεν επικοινώνησε μαζί του προκειμένου να τακτοποιήσουν το θέμα της αμοιβής του.

Η πρόεδρος και ο εισαγγελέας επέπληξαν με έντονο ύφος την κατηγορούμενη σπιτονοικοκυρά, με αφορμή το γεγονός ότι δεν είχε εμφανιστεί στις προηγούμενες συνεδριάσεις. Το δικαστήριο, στη συνέχεια, διόρισε συνήγορο στην κατηγορούμενη και μετά την κλήρωση των ενόρκων διέκοψε για τις 2 Δεκεμβρίου 2024.

Παράλληλα, το δικαστήριο, με σύμφωνη εισαγγελική πρόταση, αποφάσισε την παράταση της προσωρινής κράτησης για τις τρεις κατηγορούμενες μέχρι τον Μάιο του 2025.

Υπενθυμίζεται ότι μαζί με τη σπιτονοικοκυρά είναι αντιμέτωπες με τη δικαιοσύνη, η μητέρα και η αδελφή της άτυχης Φαίης.