«Μπλόκο» στην υπουργική απόφαση που υποχρεώνει τους οδηγούς ταξί να τοποθετούν στο παρμπρίζ ειδικό σήμα που γνωστοποιεί την κατοχή POS επιχειρούν, με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας, οι επαγγελματίες οδηγοί.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινήτων Ταξί και Αγοραίων, οι Σύνδεσμοι Επαγγελματιών Αυτοκινητιστών Οχημάτων με Μετρητή Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Ηρακλείου, Μυτιλήνης και ο Σύνδεσμος Ραδιοταξί ζητούν να ανασταλεί και να ακυρωθεί η  απόφαση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας που προβλέπει την τοποθέτηση στο πίσω δεξιό τμήμα του παρμπρίζ του ειδικού σήματος διαστάσεων 25×12 και πρόστιμο 1.000 ευρώ στην περίπτωση μη συμμόρφωσης.

Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι η προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση δεν έχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία και ότι παραβιάζει τόσο την Ευρωπαϊκή νομοθεσία (οδηγία 2014/45/ΕΕ), όσο και τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Τέλος, στην προσφυγή τους σημειώνουν ότι η τοποθέτηση του σήματος δημιουργεί προβλήματα ασφαλείας καθώς, μεταξύ άλλων, εμποδίζει τον οπτικό έλεγχο και προξενεί βλάβη στους υαλοκαθαριστήρες.