Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα τη Δευτέρα 7/10 στον Ωρωπό. Ένας 27χρονος συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, όταν προσπάθησε να εμβολίσει 28χρονη με το αυτοκίνητό του.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες της 7-10-2024 έξω από κατάστημα στην περιοχή του Πολυδενδρίου, ο 27χρονος ως οδηγός οχήματος μαζί με -2- ημεδαπές επιβαίνουσες, και κινούμενος με σβηστά φώτα στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας επιχείρησε να εμβολίσει αρχικά 28χρονη η οποία κατάφερε να διαφύγει ανεβαίνοντας σε παρακείμενη νησίδα και έπειτα 20χρονο τον οποίο τραυμάτισε σοβαρά στο πόδι και διέφυγε.

Αφορμή για την εν λόγω επίθεση ήταν λεκτική αντιπαράθεση που προηγήθηκε έξω από το κατάστημα, μεταξύ του 27χρονου κατηγορούμενου και της 28χρονης λόγω προσωπικών διαφορών, με αποτέλεσμα ο 27χρονος να μεταβεί εντός του οχήματός του και να επιχειρήσει να εμβολίσει την 28χρονη κατά την αποχώρηση της μαζί με τον 20χρονο από το κατάστημα.

Άμεσα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού που ανέλαβαν την προανακριτική έρευνα του περιστατικού, μετά από ανάλυση πληροφοριών και ειδικές ανακριτικές πράξεις, ταυτοποίησαν τον 27χρονο ως δράστη της ανωτέρω αξιόποινης πράξης και μετά από επισταμένες έρευνες μεσημβρινές ώρες της 11-10-2024 τον εντόπισαν να κινείται με όχημα στην περιοχή του Μαραθώνα.

Σε σήμα των αστυνομικών για έλεγχο, ο 27χρονος επιχείρησε να διαφύγει κινούμενος με μεγάλη ταχύτητα εντός της πόλης του Μαραθώνα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς θέτοντας σε κίνδυνο έτερα οχήματα και πεζούς.

Έπειτα στάθμευσε έξω από την οικία του, εισήλθε εντός και επιχείρησε να διαφύγει από την πίσω πλευρά, όμως ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού.

Επιπρόσθετα κατασχέθηκε το εν λόγω όχημα αλλά και το όχημα που χρησιμοποίησε την 7-10-2024 κατά την τέλεση της αξιόποινης πράξης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.