Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της σύλληψης του 39χρονου Αλβανού που βρέθηκε να έχει εκρηκτικά στο όχημά του, βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Στο βίντεο φαίνεται η στιγμή που ένστολοι της ομάδας ΔΙΑΣ Αθηνών συνομιλούν με τον 39χρονο και στη συνέχεια του περνάνε χειροπέδες.

Σημειώνεται ότι μαζί με τον 39χρονο συνελήφθη και μία 33χρονη που ήταν μαζί του στο αυτοκίνητο.

Είχαν στο όχημα όπλο και εκρηκτικά

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 15.30 όταν ομάδα ΔΙΑΣ σταμάτησε για έλεγχο το λευκό αυτοκίνητο στην οδό Σωκράτους, μεταξύ Αγίου Κωνσταντίνου και Πειραιώς στην Ομόνοια για τυχαίο έλεγχο.

Στον σωματικό έλεγχο εντοπίστηκε το όπλο που είχε στην κατοχή του ο οδηγός και άμεσα σήμανε συναγερμός.

Ακολούθησε εξονυχιστικός έλεγχος στο αυτοκίνητο και εντοπίστηκε κρυμμένο ένα πακέτο με δύο κομμάτια εκρηκτικής ύλης καθώς και πυροκροτητές.

Το όπλο που βρέθηκε είναι τύπου Τοκάρεφ ενώ το όχημα που οδηγούσε ο 39χρονος ήταν πολυτελές SUV, που είχε στην κατοχή του με leasing.

Το ποινικό παρελθόν του 39χρονου

Γνωστός στις Αρχές και με ποινικό παρελθόν είναι 39χρονος Armiol Rrasa, από την Αλβανία που συνελήφθη μαζί με τη σύζυγό του, Daniela Luari, στο κέντρο της Αθήνας, όταν στο -πολυτελές- όχημά τους βρέθηκαν εκρηκτική ύλη και ένα όπλο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο Rrasa είχε καταδικαστεί σε ισόβια το 2008 για υποθέσεις ναρκωτικών, όμως αποφυλακίστηκε το 2015.

Ερευνάται η εμπλοκή του σε υποθέσεις ξεκαθαρίσματος λογαριασμών στον κόσμο της νύχτας, με εμπρηστικές και βομβιστικές επιθέσεις σε νυχτερινά καταστήματα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο Rrasa έχει απασχολήσει τις Αρχές και για κατοχή όπλων, ενδοοικογενειακή βία, αλλά και κλοπές.