Το δρόμο για τη φυλακή πήραν μετά τις απολογίες τους τα δυο αδέλφια τα οποία κατηγορούνται για τη δολοφονία του εξάδελφου τους το βράδυ της 7ης Οκτωβρίου, στην Κυψέλη.

Ο 19χρονος και ο 17χρονος αδελφός του, που λίγη ώρα μετά το έγκλημα πήγαν στην αστυνομία συνοδευόμενοι από τους γονείς τους και παραδόθηκαν, απολογήθηκαν ενώπιον της ανακρίτριας ανηλίκων κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση τελεσθείσα κατά συναυτουργία και για παράνομη οπλοφορία-οπλοχρησία.

Στις σύντομες απολογίες τους φέρονται να εξήγησαν στην αρμόδια ανακρίτρια τους λόγους που όπλισαν το χέρι τους επαναλαμβάνοντας τον ισχυρισμό πως είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά από το θύμα στην τρυφερή ηλικία των 4 και 6 ετών.

Στο πλευρό τους βρίσκονταν συνεχώς, οι γονείς τους, συγγενείς αλλά και φίλοι.

Μάλιστα, πριν τις απολογίες κατέθεσαν στην ανακρίτρια μάρτυρες που προτάθηκαν από την υπεράσπιση σε μια προσπάθεια να ρίξουν φως στην υπόθεση και στα γεγονότα που προηγήθηκαν του εγκλήματος . Μεταξύ αυτών, οι γονείς των παιδιών αλλά και μια φίλη στην οποία φέρεται ο ένας από τους κατηγορούμενους να είχε εξομολογηθεί σε ανύποπτο χρόνο την κακοποίηση που υπέστη ως παιδί από το 28χρονο θύμα.