Αστυνομικοί του τμήματος αναζητήσεων της διεύθυνσης ασφάλειας Αττικής στο πλαίσιο ταυτόχρονης συντονισμένης επιχείρησης με τις Σουηδικές αρχές και μετά από ανταλλαγή πληροφοριών με το Τμήμα SIRENE εντοπίσαν και συνέλαβαν το απόγευμα της Τετάρτης (09/10) στο Νέο Κόσμο, μια 55χρονη και έναν 37χρονο, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης από αρχές Σουηδίας για ανθρωποκτονία και υποκίνηση φόνου.

Ειδικότερα, οι δύο συλληφθέντες, μαζί με άλλα πέντε άτομα που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της ταυτόχρονης επιχείρησης στη Σουηδική επικράτεια, κατηγορούνται ότι οργάνωσαν και διέπραξαν ανθρωποκτονία σε βάρος οικείου προσώπου του 37χρονου τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Σουηδία.

Συγκροτήθηκε ειδική επιχειρησιακή ομάδα του τμήματος αναζητήσεων η οποία έπειτα από ενδελεχή διερεύνηση στοιχείων, εντόπισε τους δυο συλληφθέντες να κινούνται στην περιοχή του Νέου Κόσμου.

Σημειώνεται ότι εντός της οικίας τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, tablet, εγγράφα και ρουχισμός, από τα οποία θα συλλεχθούν πληροφορίες και στη συνέχεια θα αποσταλούν στις σουηδικές αρχές.