Αποτροπιασμό και οργή προκαλεί ο αποκεφαλισμός γατιών στην Κυψέλη από δράστη ή δράστες που αναζητούνται από την αστυνομία.

Σύμφωνα με φωτογραφία ντοκουμέντο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Live News, ο δράστης αποκεφάλισε ένα γατάκι και το άφησε σε παιδική πάνα.

Από τις 14 του περασμένου Δεκέμβρη μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου του 2024, έχουν καταγραφεί πέντε επιθέσεις με κοινά χαρακτηριστικά, που κάνουν φιλόζωους και αστυνομικούς να σκέφτονται ότι πιθανότατα κρύβεται το ίδιο πρόσωπο πίσω από τη βαρβαρότητα αυτή.

«Οι περισσότεροι εγκληματίες ξεκινούν από δολοφονίες ζώων και μετά προχωρούν σε ανθρωποκτονίες. Είναι πολύ πιο εύκολο να σκοτώσει κανείς ένα ζωάκι», ανέφερε κάτοικος της περιοχής.

Στις 27 Σεπτεμβρίου βρέθηκε σημείωμα κρεμασμένο σε δέντρο πάνω από νεκρή γάτα και δυο μέρες μετά εντοπίστηκε αποκεφαλισμένο αυτό το γατάκι, σε άλλη περιοχή της Κυψέλης. Και οι 5 γάτες που βρέθηκαν νεκρές σε περιοχές της Κυψέλης τον τελευταίο χρόνο, είχαν αποκεφαλιστεί, με τρόπο χειρουργικό.

Ο δράστης άφησε απειλητικό σημείωμα σε δέντρο ότι αυτό που θα όπλιζε εκ νέου τα χέρια του, ήταν ότι κάποιοι από τους κατοίκους τάιζαν τα ζωάκια.

«Το σημείο που βρέθηκε ή ακρωτηριασμένη γατούλα βρίσκεται σε σημείο όπου κάποιοι άνθρωποι ταΐζουν τα ζώα. Υπάρχουν κι άλλα σημειώματα στο πρόσφατο παρελθόν σε άλλα δέντρα παραπλεύρως που απειλούσαν και οι απειλές ήταν εναντίον γυναίκας που ταΐζει ζώα στην περιοχή», ανέφερε κάτοικος της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Live News, στην αστυνομία έχει δοθεί μία συγκεκριμένη περιγραφή ενός ατόμου που κινείται στην περιοχή ανά τακτά χρονικά διαστήματα.