Αποφυλακίστηκε σήμερα ο Απόστολος Λύτρας, περίπου δυόμισι μήνες μετά την προφυλάκισή του για την υπόθεση του ξυλοδαρμού της πρώην συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε να παραπέμψει τον γνωστό ποινικολόγο στο εδώλιο για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, στο πλαίσιο ενδοοικογενειακής βίας, κατά μετατροπή της αρχικής κατηγορίας για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

«Στην προκειμένη περίπτωση, δεν προέκυψε συγκεκριμένος κίνδυνος ζωής για την παθούσα από τον τραυματισμό της, ώστε συνδυαστικά να συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την πλήρωση της αντικειμενικής υπόστασης του αδικήματος της σκοπούμενης βαριάς σωματικής βλάβης. Συνέπεια των σωματικών βλαβών που υπέστη η παθούσα δεν απέκτησε οποιαδήποτε αναπηρία, λειτουργική βλάβη που να συνεπάγεται έκπτωση μίας σημαντικής λειτουργίας του σώματος της ή αισθητική βλάβη που να συνεπάγεται μόνιμη παραμόρφωση», αναφέρεται στο σκεπτικό για την αποφυλάκιση Λύτρα, σύμφωνα με το Mega.

Οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν

Η μετατροπή της κατηγορίας άνοιξε την πόρτα των φυλακών, με τους δικαστές του συμβουλίου πλημμελειοδικών να διατάζουν την αποφυλάκισή του, με τους εξής περιοριστικούς όρους:

  • απαγόρευση προσέγγισης της εν διαστάσει συζύγου σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων,
  • απαγόρευση επικοινωνίας άμεσα ή έμμεσα,
  • σε περίπτωση άσκησης επικοινωνίας με το παιδί, η παράδοση και η παραλαβή από τη σύζυγο ή άτομο που έχει εξουσιοδοτήσει η σύζυγος θα λαμβάνει χώρα έξωθεν του ΑΤ της κατοικίας της (παράδοση και παραλαβή παιδιού έξω από Α.Τ.),
  • συμμετοχή σε συμβουλευτικό-θεραπευτικό πρόγραμμα

Οι πρώτες του δηλώσεις

Στις φυλακές Κορίνθου μετέβησαν, για να τον παραλάβουν η αδελφή του, οι κόρες του και η πρώτη του σύζυγος. Στις πρώτες του δηλώσεις ο δικηγόρος ανέφερε: «Θα τα πούμε εν καιρώ. Το μόνο που θέλω είναι να ευχαριστήσω τους δικηγόρους μου, την οικογένειά μου και τους συναδέλφους μου, όλους οι οποίοι μου συμπαραστάθηκαν σε αυτή τη δυσκολία», είπε ο κ. Λύτρας, εξερχόμενος της φυλακής.