Συνελήφθη την προηγούμενη Παρασκευή (6/9), στο Μενίδι, ένας 46χρονος ο οποίος κατηγορείται ότι διέπραξε 9 ένοπλες ληστείες και 1 απόπειρα, σε καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Βορειοανατολικής και Δυτικής Αττικής.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛ.ΑΣ., από την αστυνομική έρευνα που έγινε προέκυψε ότι ο 46χρονος, τουλάχιστον από τον περασμένο Αύγουστο, διέπραττε ένοπλες ληστείες σε βάρος υπαλλήλων καταστημάτων, κυρίως φαρμακείων.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, διαπιστώθηκε ότι ο κατηγορούμενος διέπραξε τις ένοπλες ληστείες σε διάστημα μόλις 20 ημερών (από 14-08-2024 έως και 03-09-2024), γεγονός το οποίο αποτελεί ενδεικτικό στοιχείο της δράσης του.

Περαιτέρω, από την ανάλυση του προανακριτικού υλικού που συλλέχθηκε, διαπιστώθηκε και η μεθοδολογία δράσης (modus operandi) του. Ειδικότερα, προέκυψε ότι «επιχειρούσε» κυρίως απογευματινές-βραδινές ώρες, όπου αφού προσέγγιζε τα καταστήματα- στόχους με «επιχειρησιακό δίκυκλο», εισέρχονταν σε αυτά και με την απειλή όπλου ή με χρήση σωματικής βίας σε βάρος των υπαλλήλων, κυρίως γυναικών, αφαιρούσε χρηματικά ποσά από τον χώρο των ταμείων.

Παράλληλα, φρόντιζε να λαμβάνει υψηλά μέτρα αυτοπροστασίας, καλύπτοντας τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με μάσκα, καπέλο «τύπου ψαρά», γυαλιά ηλίου ή ακόμα και κράνος μηχανής.

Μέχρι στιγμής έχει ταυτοποιηθεί η εμπλοκή του σε 10 περιπτώσεις ένοπλων ληστειών, από τις οποίες μία απόπειρα, σε Αχαρνές, Άγιο Στέφανο, Άνοιξη, Αγίους Αναργύρους, Κηφισιά, Ζεφύρι και Άνω Λιόσια, αποκομίζοντας από αυτές συνολικά 13.345 ευρώ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αεροβόλο πιστόλι με γεμιστήρα, 16 αμπούλες αερίου, πλήθος μεταλλικών βολίδων και σφαιριδίων, θήκη μεταφοράς όπλου, 4 σουγιάδες, 3 λάμες, 4 κυνηγετικά φυσίγγια, διάφορα είδη ρουχισμού, 2 χειρουργικές μάσκες, 2 γυαλιά ηλίου, κράνος μηχανής και μπαγκαζιέρα μηχανής.

Ο κατηγορούμενος με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για ληστείες κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένες και σε απόπειρα από άτομα που ενεργούν τέτοιες πράξεις κατ’ επάγγελμα καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, απ’ όπου παραπέμφθηκε σε ανάκριση και προφυλακίστηκε.

Πηγή: ΑΠΕ