Με λόγια που ραγίζουν καρδιές μίλησε για τον γιο του, τον 19χρονο Γιάννη που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι της Χαλκιδικής, ο πατέρας του. «Όταν μία οικογένεια χάνει το παιδί, δεν έχει να φοβηθεί κάτι άλλο», τόνισε.

«Όλοι αυτοί οι τύποι έχουν συστήσει 5-10 εταιρείες και μετακινούν τα ίδια μηχανήματα με χρησικτησίες, τα δανείζει ο ένας στον άλλο χωρίς τεχνικούς έλεγχους, χωρίς άδειες λειτουργίας», είπε ο Γιώργος Καμπαϊλής στο ΕΡΤΝews και την εκπομπή «Συνδέσεις»

Αναφερόμενος στην παλαιότητα και την ποιότητα των κατασκευών σε λούνα παρκ δήλωσε: «Όλα είναι σάπια, κατεστραμμένα, δεν υπάρχει άδεια πουθενά, λειτουργούν με κλεμμένα ρεύματα και άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης αποτρέπουν την επιβολή προστίμων και το κλείσιμο, ακόμα και εάν δεν υπάρχει άδεια λειτουργίας».

«Πόσα παιδιά θα καούν εάν γίνει βραχυκύκλωμα;»

«Η παροχή ρεύματος από την κολόνα δεν έχει ασφάλεια», υπογράμμισε ο πατέρας του Γιάννη. «Επί σειρά ετών, δεκαετιών, λειτουργούν έτσι και ας απαντήσει μηχανικός για το πόσα παιδιά θα καούν εάν γίνει βραχυκύκλωμα», δήλωσε.

«Αιτηθήκαμε στην εισαγγελία να ζητήσει τεχνικό έλεγχο και όχι πραγματογνωμοσύνη από τους δύο πιστοποιημένους φορείς που υπάρχουν στην Ελλάδα. Ο ένας είναι εμπλεκόμενος στην υπόθεση και εξαιρείται και η δεύτερη εταιρεία που έπρεπε να κληθεί στέλνει αύριο στις 10.30 τρεις τεχνικούς στο σημείο της τραγωδίας για να γίνει τεχνικός έλεγχος», πρόσθεσε.

«Βλέπω τις φωτογραφίες πώς μου έκαναν το παιδί μου και όλη αυτή η κατάσταση μου δίνει δύναμη να τον δικαιώσω»

«Τα λόγια είναι απλά για να ακούγονται. Το σημαντικό είναι ότι προσπαθώ μαζί με τη Δικαιοσύνη, σαφέστατα ανεξάρτητα να βγουν πορίσματα – εκτιμήσεις για το τι έχει συμβεί», υπογράμμισε, ενώ ευχαρίστησε την αστυνομία «που έβγαλε όλη τη δουλειά, από το να μαζέψει κομματιασμένο κρανίο του παιδιού μέχρι κάθε απαραίτητη ενέργεια».

«Όταν μία οικογένεια χάνει το παιδί, δεν έχει να φοβηθεί κάτι άλλο. Βλέπω τις φωτογραφίες πώς μου έκαναν το παιδί μου και όλη αυτή η κατάσταση μου δίνει δύναμη να τον δικαιώσω», είπε κλείνοντας ο πατέρας του Γιάννη.