«Αν δεν είχα παρέμβει, την επόμενη μέρα οι γονείς της θα την έβρισκαν ή βιασμένη ή πνιγμένη», δήλωσε ο Αχιλλέας, ο άνδρας που έσωσε μια 20χρονη κοπέλα από επίδοξο βιαστή σε παραλία της Σαλαμίνας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τον Γιάννη Σωτηρόπουλο.

Ο φερόμενος ως δράστης απείλησε την 20χρονη με ένα μαχαίρι να τη βιάσει και εκείνη, για να γλιτώσει, βούτηξε στη θάλασσα, ωστόσο αυτός την ακολούθησε.

«Εγώ πέτυχα την κοπέλα να την κυνηγάει μέχρι να κατέβω τα σκαλιά και τον είδα να κολυμπάει και του έβαλα τις φωνές», περιγράφει ο Αχιλλέας.

«Ο αστυνομικός με ειρωνεύτηκε, λέγοντάς μου: “Τι θέλεις; Να πετάξω;”»

Από την παραλία καλούσε συνεχώς την αστυνομία να έρθει να συλλάβει τον άντρα που απειλούσε να βιάσει την κοπέλα στην παραλία, ωστόσο, όπως καταγγέλλει, όχι μόνο άργησε να έρθει το ένα και μοναδικό διαθέσιμο περιπολικό, αλλά τον ειρωνεύτηκαν.

«Η σύλληψη έγινε αφού τους πήρα 6-7 φορές τηλέφωνο. Έκαναν 1 ώρα και 10 λεπτά να έρθουν. Μάλιστα ένας αστυνομικός μου είπε με ειρωνεία: “Τι θέλεις, ρε φίλε, να πετάξω;” και τον ρώτησα: “πώς γίνεται να μην υπάρχει δεύτερο περιπολικό στη Σαλαμίνα;”».

«Θα έκανα το ίδιο πάλι, δεν ξέρω αν είναι λάθος που τον έβγαλα βίντεο… Το έκανα για να ξυπνήσει ο κάθε άνθρωπος», καταλήγει ο Αχιλλέας.

Oι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον 35χρονο, ο οποίος είχε συλληφθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, όπως προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, κλοπές και ναρκωτικά.