Αμετανόητος εμφανίστηκε στην ανακρίτρια ο 44χρονος που κατηγορείται για τον βιασμό της 16χρονης στον Κολωνό, ισχυριζόμενος ότι δεν είναι παιδεραστής, αλλά το θύμα της υπόθεσης, και ότι έτρεφε αισθήματα για την κοπέλα.

«Η καταγγέλλουσα, όταν ο γιος μου της δήλωσε ότι χωρίζουν οριστικά, αποφάσισε να “πουλήσει έρωτα” -ας μου επιτραπεί η έκφραση- σε μένα, κι εγώ σαν αφελής πίστεψα ότι με είχε ερωτευτεί μια νεότερη γυναίκα», υποστήριξε ο άνδρας.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Ήμουν σωματικά και ψυχικά σε ευάλωτη θέση. Η καταγγέλλουσα με πίεζε διαρκώς να μιλάμε και να βρισκόμαστε και σταδιακά άρχισε να μου λέει ότι αισθάνεται καλά μαζί μου και θέλει να έχουμε μαζί σχέση… Εγώ έλεγα ότι δεν γίνεται να είμαστε μαζί, λόγω του ότι ήταν η πρώην σχέση του γιου μου. Ατυχώς, όμως, με τη σταδιακή αυτή πίεση και καθημερινή επικοινωνία υπέπεσα στον υποτιθέμενο “έρωτα” που έλεγε ότι τρέφει για εμένα. Στην πραγματικότητα, σήμερα πληρώνω το λάθος αυτό και την ηθική απαξία της μεγάλης διαφοράς ηλικίας μας».

«Δεν μοιάζει κακοποιημένη»

Ο 44χρονος, μεταξύ άλλων, ισχυρίστηκε ότι το 16χρονο κορίτσι ήθελε να κάνει κακό σε εκείνον και την οικογένειά του και αυτός ήταν το θύμα. Μάλιστα, υποστήριξε πως η ανήλικη δεν έμοιαζε κακοποιημένη, επειδή έμοιαζε να απολαμβάνει τη ζωή.

«Όλη την περίοδο που υποτίθεται ότι τη βιάζω συστηματικά, η καταγγέλλουσα συνέχιζε κανονικά τη ζωή της: πηγαίνει βόλτες με φίλους, πηγαίνει για μπάνιο στις θάλασσες, πηγαίνει για φαγητό σε πιτσαρίες και μαγαζιά και γενικότερα κάνει καθετί που συνάδει με μια ήρεμη και ευτυχισμένη ζωή. Αν πράγματι ήταν θύμα συστηματικού βιασμού, δεν θα έπρεπε να είχε περιπέσει σε κατάθλιψη; Να φοβάται να βγει καν από το σπίτι της;», ανέφερε το υπόμνημα.

Επιπλέον, ο κατηγορούμενος ζήτησε την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου τόσο του δικού του αριθμού όσο και της καταγγέλλουσας, προκειμένου να αποδειχθεί η αλήθεια των ισχυρισμών του, όπως είπε, και να γίνει ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη στην καταγγέλλουσα.

«Ούτε παιδεραστής είμαι ούτε ψυχικά διεστραμμένος. Ειλικρινά έτρεφα συναισθήματα για την καταγγέλλουσα, τα οποία ξεκίνησαν ως συναίσθημα συμπάθειας ως σύντροφος του γιου μου και στη συνέχεια εξελίχθηκαν σε μία μεταξύ μας σχέση που αφελώς πίστεψα», υποστήριξε ο 44χρονος μεταξύ άλλων.