Στη διάσωση 61 μεταναστών από δύσβατη περιοχή της Λέρου, προχώρησαν χθες, Παρασκευή το μεσημέρι οι Αρχές.

Ένας από τους μετανάστες χρειάστηκε να απεγκλωβιστεί με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Λέρου. Συνολικά εντοπίστηκαν 61 άτομα (35 άνδρες, 10 γυναίκες και 16 ανήλικοι) τα οποία οδηγήθηκαν στη Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή.

Μάλιστα, όπως ενημερώνει η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου μέσω ανάρτησής της στο Facebook δημοσιεύοντας και σχετική φωτογραφία, ανάμεσα στους διασωθέντες, βρισκόταν και ένα βρέφος.

Διάσωση βρέφους, από αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια επίχειρησης απεγκλωβισμού 61 αλλοδαπών από δυσπρόσιτη περιοχή της Λέρου.

Posted by Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου on Saturday, August 24, 2024

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Λέρου για την ύπαρξη αλλοδαπών στην επαρχιακή οδό Παρθενίου Λέρου. Στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης της Λέρου, εντόπισαν έξι (06) αλλοδαπούς στην ανωτέρω περιοχή, ενώ αιτήθηκαν συνδρομή για τον απεγκλωβισμό των υπολοίπων αλλοδαπών από τη δύσβατη περιοχή πλησίον της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου Μεγαλούδη. Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες από ένα ναυαγοσωστικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και από κλιμάκιο της Λιμενικής Αρχής από ξηράς, το οποίο εντόπισε επιπλέον πενήντα πέντε (55) αλλοδαπούς.

Ένας εξ’ αυτών, απεγκλωβίστηκε από δύσβατο σημείο με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Λέρου. Συνολικά εντοπίστηκαν εξήντα ένα (61) άτομα (35 άνδρες, 10 γυναίκες και 16 ανήλικοι) τα οποία οδηγήθηκαν στη Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο της Λέρου.