Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις για τον θάνατο της 8χρονης στην πισίνα κατασκήνωσης της Χαλκιδικής.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, το κορίτσι φέρεται να έχασε τη ζωή του την ώρα που στην πισίνα κολυμπούσαν και άλλα παιδιά, ενώ στο χώρο υπήρχαν τόσο η ναυαγοσώστρια όσο και η ομαδάρχισσα της μικρής.

Η 8χρονη βρισκόταν στην κατασκήνωση μαζί με την αδερφή της. Μαζί μπήκαν στην πισίνα, η 8χρονη όμως δεν βγήκε ποτέ από το νερό. Η αδελφή της δεν είδε ούτε στην τραπεζαρία που πήγαν αμέσως μετά την πισίνα, ούτε αργότερα στους κοιτώνες.

Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε πως το στομάχι του παιδιού ήταν άδειο κάτι που σημαίνει ότι δεν κάθισε για μεσημεριανό μαζί με τους υπόλοιπους. Οι διασώστες διαπίστωσαν υπολείμματα τροφής που μάλλον όμως ήταν από το πρωινό.

Η ομαδάρχισσα φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς πως δεν μέτρησε τα παιδιά όταν βγήκαν από την πισίνα και πως αντιλήφθηκε την απουσία της 8χρονης στην τραπεζαρία και άρχισε να την ψάχνει μόνη της χωρίς να ειδοποιήσει την κατασκήνωση.

Στην κατάθεσή της η ναυαγοσώστρια υποστήριξε ότι δεν είδε κανέναν μέσα στο νερό στις 13:00 με τον «συναγερμό» στην κατασκήνωση να χτυπά λίγο πριν από τις 15:00, δύο ώρες αργότερα. «Μόλις τελείωσαν την κολύμβηση τα παιδιά, περίπου στη 13:15, σύμφωνα με το πρόγραμμα κοίταξα μέσα στην πισίνα. Δεν είδα κανέναν μέσα σε αυτήν και στη συνέχεια κλείδωσα τη διπλή πόρτα εισόδου».

Οι άδειες λειτουργίας για τις δύο πισίνες της κατασκήνωσης ανακλήθηκαν. Τις επόμενες ημέρες θα επανεξεταστεί και η άδεια λειτουργίας της κατασκήνωσης χωρίς να είναι απίθανο να γίνει ανάκλησή της.