Η μαφία στα ακίνητα του Δημοσίου φέρεται να «ξεσκεπάστηκε» από ένα τηλεφώνημα που έγινε στα στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ στα στελέχη του τμήματος «Εκβιαστών» που ερευνούσαν τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Συγκεκριμένα, το δελτίο ειδήσεων του Star ανέφερε ότι το τηλεφώνημα έγινε στις 27 Ιουνίου του 2024 από έναν άγνωστο άνδρα, που ενημέρωνε ότι άφησε σε ένα περίπτερο στο Σύνταγμα ένα φάκελο με όλες τις λεπτομέρειες.

«Έχω αφήσει στο Σύνταγμα έναν φάκελο που γράφει τι παίζεται στην ΕΤΑΔ, στο περίπτερο, κάτω από το ψυγείο με τα παγωτά μπροστά από την επιχείρηση… Αν θέλετε να μάθετε τι παίζει σε αυτήν την κ…εταιρεία, πηγαίνετε, πάρτε τον», φέρεται να είπε ο άγνωστος.

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού, το περιεχόμενο του φακέλου, ανέφερε τα εξής:

«Νοέμβριος ’23. Ο οικονομικός διευθυντής Κ.Ν. εξέφρασε απόψεις για το ιδιαίτερα χαμηλό μίσθωμα σε χώρο στο Μπάντμιντον που θα προοριζόταν για πάρκινγκ, λίγες μέρες μετά εκβιάστηκε με εμπρησμό ΙΧ στην οικία του και απειλές για τη ζωή του».

«Ιανουάριος ’24. Ο επιστάτης του Φαλήρου Φ.Ν. ενημέρωσε τον μισθωτή ότι η σύμβασή του έχει λήξει από 31/12 και πρέπει να αποχωρήσει. Λίγες μέρες μετά, δέχθηκε εμπρησμό στη μηχανή του και κλοπή του ΙΧ και απειλές για τη ζωή του».

Μάλιστα, ο μυστηριώδης άντρας έδωσε στο τμήμα Εκβιαστών και το κίνητρο της επίθεσης με σφυρί στον νέο προϊστάμενο των βραχυχρόνιων μισθώσεων, «ξεκλειδώνοντας» την υπόθεση. «Ιούνιος ’24. Ο νέος προϊστάμενος των βραχυχρόνιων μισθώσεων Τ.Μ. έστειλε e-mail στο πάρκινγκ Φαλήρου, που αιτείται τα οφειλόμενα και ζητά την αποχώρηση από το πάρκινγκ. Λίγες μέρες μετά δέχθηκε επίθεση στο κεφάλι με σφυρί στην οικία του και απειλές για τη ζωή του».

«Είναι η τελευταία φορά που γιορτάζεις»

Μαφιόζικες μεθόδους φαίνεται να χρησιμοποιούσε μεταξύ άλλων το κύκλωμα των υπαλλήλων της ΕΤΑΔ που εκμεταλλευόταν παράνομα ακίνητα, προχωρώντας σε βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων.

Ενδεικτικά, τα μέλη του κυκλώματος, εντελώς αυθαίρετα, είχαν περιφράξει χώρο του Δημοσίου κοντά στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις στου Γουδή, τον οποίο και χρησιμοποιούσαν σαν υπαίθριο πάρκινγκ. Όταν οι διαμαρτυρίες έφτασαν στον Οικονομικό Διευθυντή της ΕΤΑΔ, οι καταπατητές απομακρύνθηκαν από τον χώρο.

Για να εκφοβίσουν, όμως, τον 46χρονο διευθυντή, του έστειλαν στις 8 Δεκεμβρίου 2023 μια ανθοδέσμη με ένα φάκελο που περιείχε απειλητικό μήνυμα και μια σφαίρα.

«Είναι η τελευταία φορά που γιορτάζεις το όνομά σου. Χρόνια πολλά, Νικόλα! Περίμενε το δώρο μου από κοντά. Σύντομα. Ο φίλος σου – 28/11/23», ανέφερε το μήνυμα. Την ανθοδέσμη είχε βρει η σύζυγος του 46χρονου, που αμέσως κατήγγειλε το περιστατικό στο Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας.