Νέα μαρτυρία πρώην συνεργάτη και φίλου του δολοφονημένου τοπογράφου αναφέρει πως ο Παναγιώτης Στάθης ήταν ένας άνθρωπος που δούλευε «μέρα-νύχτα». Στο νησί των ανέμων υπάρχουν σκέψεις για το ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από το συμβόλαιο θανάτου.

Μιλώντας στην εκπομπή του «MEGA», «LiveNews», υποστηρίζει πως στη Μύκονο όλων το μυαλό πηγαίνει κάπου σχετικά με τη δολοφονία του πρώην συνεργάτη του.

«(Ο Παναγιώτης Στάθης) ήταν απίστευτος, δούλευε μέρα-νύχτα, και το γραφείο του. Αυτό είναι η αλήθεια. Εγώ τον ξέρω, γιατί είναι παιδί μου. Ξεκινήσαμε μαζί, ήταν στο γραφείο μου τα πρώτα χρόνια. Είδατε και εσείς, όπως είδαμε όλοι μας, τα μηνύματα που ανταλλάξανε. Ο Παναγιώτης είχε πάρει το ακίνητο εκεί και είχε βγάλει και μια πάρα πολύ ωραία άδεια. Μέχρι εκεί. Και νομίζω το είχε πουλήσει. Ο επιχειρηματίας, ο άλλος, το είχε πουλήσει πάλι στους Άραβες του Four Seasons. Γιατί να έχουν αντιδικία; Εγώ δουλεύω στη Μύκονο από το ’89. Όλοι μας κάτι έχουμε στο μυαλό μας».

Οι έρευνες συνεχίζονται με αμείωτη ένταση στη Μύκονο, με δύο επιχειρηματίες να βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» για την ηθική αυτουργία, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν κληθεί για κατάθεση. Εργολάβος, που μίλησε στην εκπομπή «Live News» και τον Κυριάκο Μαντούβαλο, αναφέρθηκε στον δεύτερο επιχειρηματία που βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» της Αστυνομίας.

«Υπάρχει ένα πρόσωπο που σκιαγραφείται ως ηθικός αυτουργός. Αυτό το πρόσωπο εμένα με έσυρε κατηγορούμενο δύο φορές στα δικαστήρια και δεν εμφανίστηκε ποτέ, ούτε ο δικηγόρος του. Με ληστέψανε και ο άνθρωπος αυτός είπε ότι σχεδίασα μόνος μου τη ληστεία, που έγινε εναντίον μου. Τον γνωρίζω πολύ καλά και πρόβλημα δεν έχω μόνο εγώ, έχουν κι άλλοι εδώ στη Μύκονο», είπε.

Αθώος δηλώνει και ο δεύτερος επιχειρηματίας, που φέρεται να ενοχλήθηκε από την αγορά του τοπογράφου στην περιοχή Καραπέτης, δίπλα από την έκταση που κατασκευάζεται το ξενοδοχείο «Four Seasons», καθώς αρνείται κάθε ανάμειξη τόσο στο έγκλημα όσο και στον ξυλοδαρμό του Παναγιώτη Στάθη το 2021.