Η Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος διενεργεί έλεγχο και στα περιουσιακά στοιχεία του σαραντατετράχρονου προφυλακισμένου φερόμενου ως δολοφόνου του πενηντατετράχρονου τοπογράφου αλλά και στα οικονομικά ενός δεύτερου προσώπου, που έχει μπει στο «κάδρο» των ερευνών. Αντίστοιχος έλεγχος διενεργείται ήδη, σύμφωνα με την ΕΡΤ, και στα οικονομικά στοιχεία του τοπογράφου.

Οι έρευνες εστιάζουν στα κίνητρα του εγκλήματος και στον ηθικό αυτουργό, που παρήγγειλε τη δολοφονία του τοπογράφου έναντι 100.000 ευρώ.

Τι είπε στην απολογία του ο «ωραίος Τζορτζ»

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά τη μαραθώνια απολογία του ενώπιον της 32ης ανακρίτριας ο κατηγορούμενος με την προσωνυμία «ωραίος Τζορτζ».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος, όταν απολογήθηκε, αρνήθηκε με κατηγορηματικό τρόπο ότι είναι ο εκτελεστής του τοπογράφου.

Ωστόσο, οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν, με αποτέλεσμα ανακρίτρια και εισαγγελέας να του «δείξουν» το δρόμο για τη φυλακή.

Πού εστιάζουν οι έρευνες για το κίνητρο του εγκλήματος

Οι αρμόδιες αρχές, πάντως, συνεχίζουν τις έρευνες σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας. Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκονται οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του θύματος στη Μύκονο αλλά και οι ενδεχόμενες αντιδικίες που είχε με πρόσωπα στο νησί.

Το πιθανότερο κίνητρο πίσω από τη δολοφονία, όπως εκτιμούν, ήταν η διαμάχη που είχε για εκτάσεις-φιλέτα σε περιοχές της Μυκόνου. Στο «μικροσκόπιο» βρίσκονται τα κινητά τηλέφωνα του θύματος και του φερόμενου ως δράστη, τα οποία και βρίσκονται στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Σε δήλωσή του ο συνήγορος του κατηγορούμενου για τη δολοφονία του τοπογράφου, Ν. Αλετράς, ανέφερε πως ο εντολέας του δεν είχε επιχειρηματική δραστηριότητα στη Μύκονο και πως «η σύνδεση του ονόματός του με το νησί προκαλεί και σ’ εκείνον απορία».

Σύμφωνα με τον συνήγορο, η απόφαση της προφυλάκισης ήταν αναμενόμενη. «Λίγο πολύ την περιμέναμε», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Νομίζω πως είναι σε αρχικό στάδιο η ανάκριση. Ο εντολέας μου έδωσε τις απαντήσεις που του ζητήθηκαν. Παραπέμφθηκε επί ενδείξεων, ενώ η ανάκριση είναι σε εξέλιξη και σήμερα μπήκαν στη δικογραφία στοιχεία που είναι υπέρ του. Η υπόθεση θα ξεδιαλύνει στο μέλλον. Δεν υπάρχει εμπλοκή του, την αρνείται. Σε κάθε περίπτωση περιμένουμε τις δικονομικές εξελίξεις, τις νεώτερες αναλύσεις και τα υπόλοιπα στοιχεία».