Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό έφερες στο «φως» την Πέμπτη 11/7 ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας. Όπως τόνισε «υπάρχει άτομο το οποίο καταδεικνύεται να έχει άμεση εμπλοκή».

«Συνεχίζονται οι έρευνες, έχουν εμπλουτιστεί και τα κλιμάκια στα άλλα νησιά, ιδιαίτερα στην Πάρο και την Ίο» υπογράμμισε, μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής.

«Υπάρχει ένα άτομο το οποίο αυτήν την στιγμή καταδεικνύεται ότι ενδεχομένως να έχει άμεση εμπλοκή στην εγκληματική αυτή ενέργεια αλλά οι αστυνομικοί ψάχνουν στοιχεία να δέσουν αυτήν την υπόθεση. Σε αυτήν την αντιπαραβολή στοιχείων ήρθε και ο θάνατος για το κλιματιστικό στη φυλακή. Αυτό κίνησε την περιέργεια των Αρχών γιατί απροκάλυπτα και μπροστά στις κάμερες δεν σκοτώνεις τώρα έναν άνθρωπο για τη θερμοκρασία του δωματίου. Υπήρχε εντολή, υπήρχε κάτι άλλο από πίσω, υπήρχε κουρτίνα που θα έπρεπε η Αστυνομία να την τραβήξει να δει τι υπάρχει από πίσω. Για τόσο ασήμαντη αφορμή, δεν σκοτώνεις έναν άνθρωπο on κάμερα για να αυξήσεις την ποινή σου κατακόρυφα» δήλωσε ο Σταύρος Μπαλάσκας.

Εικόνα από το σημείο της δολοφονίας στο Ψυχικό

«Με τους κανόνες της μαφίας δεν ανοίγουν το στόμα τους»

Όπως είπε ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής: «Με τους κανόνες της μαφίας δεν ανοίγουν το στόμα τους διότι όταν κάνεις εγκληματικές πράξεις και τις κάνεις για τη μαφία, έχεις δύο επιλογές: ή το κελί σου ή τον τάφο σου. Υπάρχει θολό τοπίο αλλά είναι ένα ακόμα στοιχείο που “δένει” τον συγκεκριμένο επιχειρηματία ο οποίος και αυτός, περίπου την ίδια περίοδο με το θύμα, άρχισε να θέλει να επεκταθεί και στα real estate.

Το θύμα είχε καλύτερες δημόσιες σχέσεις, είχε πάρα πολλά χρόνια στο νησί της Μυκόνου, είχε καλές σχέσεις με τους Μυκονιάτες και κατάφερνε και τσίμπαγε τα “φιλέτα” με πράξεις αδιανόητες. Είναι αδιανόητο να θες να χτίσεις Four Seasons και για να μπορέσεις να το κάνεις, να κάνεις στο Μέγαρο Μαξίμου, η εταιρία, ραντεβού με τον πρωθυπουργό και εσύ όχι μόνο να το κάνεις και να παίρνεις το διπλανό φιλέτο κολλητά σε αυτό, αλλά να βγάλεις και την άδεια για 5στερο».

Σύμφωνα ωστόσο με τον κ. Μπαλάσκα, όλες οι δουλειές του τοπογράφου ήταν νόμιμες.

«Όταν παίρνεις δύο οικόπεδα 145.000 το ένα και 122.000 το άλλο και τα ενώνεις και τους βγάζεις άδεια και ξαφνικά τα κάνεις αξίας 5 – 6 εκατομμυρίων και αυτό το κάνεις σε 10 οικόπεδα, μιλάμε για πάρα πολλά χρήματα» δήλωσε κλείνοντας ο Σταύρος Μπαλάσκας.