Έλυσε τη σιωπή του ο συνδικαλιστής και πρώην μέλος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος κατηγορείται για εμπλοκή στο κύκλωμα εκβιαστών, που δρούσε εντός του Δήμου Αθηναίων. Ο εμπλεκόμενος με τα αρχικά Β.Γ. αναφέρθηκε στη φερόμενη ως αρχηγό του κυκλώματος.

Συγκεκριμένα, αναφέρει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «STAR» ότι η σαραντατριάχρονη τον προσέγγισε, η συνομιλία τους αφορούσε μια υπόθεση της υπηρεσίας του αλλά και πως ο ίδιος δεν είναι κατηγορούμενος.

«Οι κατηγορίες είναι δωροληψία, παραβίαση του επαγγελματικού απορρήτου και παραβίαση καθήκοντος, διότι σε μια τηλεφωνική συνομιλία ευρέθη να μιλώ για μια υπόθεση που αφορά την υπηρεσία μου με τη φερόμενη αρχηγό.

Δεν μου έχει απαγγελθεί κατηγορία επίσημη, δεν έχω συλληφθεί», ανέφερε ο συνδικαλιστής.

Η δομή του κυκλώματος

Ως κεντρικό πρόσωπο εμφανίζεται η σαραντατριάχρονη, η οποία μαζί με έναν εξηντατετράχρονο φέρονται να είχαν αρχηγικό ρόλο καθώς, σύμφωνα με τις Αρχές, συντόνιζαν τη δράση του κυκλώματος που φαίνεται να είχε μοιρασμένους ρόλους.

Μάλιστα, φέρονται να είχαν ορίσει συγκεκριμένη ταρίφα για τα χρήματα που απαιτούσαν από τα θύματά τους, τα οποία στη συνέχεια μοιράζονταν ανάλογα με τη θέση που είχε ο καθένας στην οργάνωση.

Τα αρχηγικά μέλη, σύμφωνα με τη δικογραφία, προσέγγιζαν καταστηματάρχες, τους οποίους διαβεβαίωναν ότι θα απέτρεπαν τη βεβαίωση διοικητικών παραβάσεων στις επιχειρήσεις τους. 

Τα τεφτέρια με τα κέρδη

Το κύκλωμα των υπαλλήλων του Δήμου, του υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Αττικής, που εκβίαζαν επιχειρηματίες, λειτουργούσε με κανόνες μαφίας.

Κατέγραφαν τα πάντα με ακρίβεια. Τα ποσά που είχαν εισπράξει, το υπόλοιπο, τις ημερομηνίες, τη μοιρασιά και τις συμφωνίες που είχαν κάνει.