«Όλα ξεκίνησαν όταν άρχισε να ασχολείται με το Real Estate», ανέφερε ο δικηγόρος Στέλιος Γκαρίπης σχετικά με την εν ψυχρώ δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό.

Μάλιστα, ο δικηγόρος, από τους άριστους γνώστες των καταστάσεων στη Μύκονο και άνθρωπος που έχει μπει και ο ίδιος στο στόχαστρο εξαιτίας καταγγελιών, μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή «Live News» σημείωσε ότι δεν εκτιμά πως πίσω από την εκτέλεση βρίσκεται η «Μαφία της Μυκόνου».

«Δεν ήταν στο στόχαστρο της Μυκόνου. Όπως έχετε πει και από την εκπομπή δεν ήταν στους στόχους. Ήμουν εγώ, αλλά ο Παναγιώτης όχι. Επίσης, βλέπετε αυτό που είπαμε και χθες, είχε οικογενειακές σχέσεις με τους Μυκονιάτες. Βλέπετε πώς μιλούν γι’ αυτόν.

Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι αυτά ξεκινούν, όταν αρχίζει να ασχολείται με το Real Estate, από το 2021, και δραστηριοποιείται με δική του ομάδα, που δεν είχε σχέση με τη Μύκονο, και να δραστηριοποιείται αποκλειστικά στην Αθήνα και με πελάτες, αγοραστές από το εξωτερικό. Εκεί πιστεύω θα δοθούν οι απαντήσεις. Εκεί θα έχει γίνει κάποια ιστορία από κάποιον αγοραστή, ο οποίος αισθάνθηκε ότι “ρίχτηκε” ή χάλασε το συμβόλαιό του».

Ο ίδιος ο Στέλιος Γκαρίπης εκτίμησε ότι η δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου ίσως είχε να κάνει με αγοραπωλησία που πήγε στραβά και που πιθανότατα είχε να κάνει με ξέπλυμα χρήματος από την πλευρά του αγοραστή.

«Οι φυσιολογικοί άνθρωποι δεν αγοράζουν ακίνητα εκατομμυρίων. Πολλές φορές οι αγορές αυτές γίνονται για νομιμοποίηση μαύρου χρήματος. Βλέπετε από τη μεθοδολογία, ό,τι αγόραζε είχε εμπλοκή και σε κάποια ακίνητα που δεν είχαν χρησιμότητα για κανέναν, αλλά είχαν σημασία για την αξιοποίηση άλλων ακινήτων. Δηλαδή, είχε εμπλοκή σε κάποια ακίνητα, μπορεί να χρησιμοποιούνταν για να υπάρχει πρόσβαση σε κάποιο δρόμο ή για να αποκτήσει κάποιο άλλο ακίνητο.

Εκεί πιστεύω ότι θα πρέπει να αναζητηθούν (σ.σ. απαντήσεις) όταν ανοιχτεί το κινητό του τηλέφωνο. Θα πρέπει να είναι σε κάποια συναλλαγή με κάποιον μεγαλοαγοραστή της ακίνητης περιουσίας. Επιμένω ότι πιθανότατα το ακίνητο δεν θα είναι στη Μύκονο. Δεν αποκλείεται να αφορά κάποιο άλλο νησί».