Τις επαγγελματικές δραστηριότητες του 54χρονου Παναγιώτη Στάθη στη Μύκονο, όπου σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ο κύριος όγκος των εργασιών που αναλάμβανε το γραφείο που διατηρούσε μαζί με τον συνεργάτη του, εξετάζουν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών.

Ο 54χρονος τοπογράφος, ο οποίος δολοφονήθηκε κάτω από τα γραφεία της εταιρίας του στο Ψυχικό, δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο «νησί των ανέμων» από το 1998 και είχε φτιάξει ένα «πολύ καλό όνομα», όπως αναφέρουν στο Newsbeast άτομα με γνώση του τι συμβαίνει στη Μύκονο.

Το γραφείο του αναλάμβανε από μικρά έως πολύ μεγάλα έργα και είχε συνεργαστεί με τους περισσότερους από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες του νησιού, ακόμη και σε δύσκολες υποθέσεις όπως η αλλαγή χρήσης γης και οι νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων, ενώ γνώριζε άριστα και το νέο χωροταξικό σχέδιο της Μυκόνου.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί θα προσπαθήσουν να βρουν ποιοι ήταν αυτοί που τον είχαν ξυλοκοπήσει τουλάχιστον δύο φορές κατά το παρελθόν: μία κάτω από το σπίτι του και μία φορά κάτω από τα γραφεία της εταιρίας του, προκειμένου να ανιχνεύσουν τυχόν σύνδεση με τη δολοφονία.

Ο εκτελεστής χρησιμοποίησε δύο γεμιστήρες για να σκοτώσει τον τοπογράφο στο Ψυχικό

Καταγγελία, βέβαια, στην ΕΛ.ΑΣ. είχε γίνει μόνο για τον ξυλοδαρμό του Σεπτεμβρίου του 2021, ενώ υπάρχουν αναφορές ότι έχει δεχτεί επίθεση και στο «νησί των ανέμων».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι κατά καιρούς έχουν ξεσπάσει σοβαρά επεισόδια με αφορμή πολεοδομικές διαμάχες στη Μύκονο, γι’ αυτό ακριβώς και οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών στρέφονται προς το «νησί των ανέμων». Αποτελεί, άλλωστε κοινό μυστικό, ότι το διακύβευμα για κάθε οικόπεδο της Μυκόνου μπορεί να φτάσει σε ύψος αρκετών εκατομμυρίων ευρώ.

Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο με τους πυροβολισμούς που εξασφάλισε το Newsbeast: