Το Εθνικό Κέντρο για την Κακοποίηση και Εκμετάλλευση του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αναφορικά με το περιστατικό κακοποίησης 15χρονου αγοριού στην Πάτρα

Το Εθνικό Κέντρο για την Κακοποίηση και Εκμετάλλευση του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σχετικά με το περιστατικό κακοποίησης 15χρονου από τον πατέρα και τον θείο του, καθώς, όπως αναφέρεται από δημοσιεύματα, τους αποκάλυψε πως είναι ομοφυλόφιλος, ενημερώνει για το χρονικό των γεγονότων:

Στις 28/06/2024 λάβαμε δύο κλήσεις στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» από ευαισθητοποιημένους πολίτες, που αφορούσε την κακοποίηση ενός παιδιού 15 ετών σε χωριό στην περιοχή της Πάτρας.

Αναφέρθηκε περιστατικό όπου το παιδί κακοποιήθηκε έντονα σωματικά από τον πατέρα του και, αιμόφυρτο, κατευθύνθηκε στην πλατεία. Το παιδί νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Πάτρας σε πολύ άσχημη κατάσταση.

Το Κέντρο των Γραμμών Βοήθειας και Υποστήριξης του Οργανισμού επικοινώνησε με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας αλλά και με το Αστυνομικό Τμήμα Πατρών, ενημερώνοντας για τις κλήσεις που έλαβε, για την κακοποίηση του ανήλικου παιδιού. Ο Οργανισμός ενημερώθηκε για την ισχύ του περιστατικού και έγινε αναφορά πως έχει ήδη ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Ανηλίκων και ότι το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ακολούθησε επικοινωνία του Οργανισμού με το Νοσοκομείο, όπου εξέφρασε τη στήριξή του απέναντι στο παιδί και ενημερώθηκαν οι εξειδικευμένοι επιστήμονές του για την υγεία του ανήλικου.

Το ανήλικο παιδί, έπειτα από πληροφόρηση που έλαβε ο Οργανισμός είναι καλά. Επιπρόσθετα, το «Χαμόγελο» δήλωσε την ολιστική στήριξή του για την κάλυψη κάθε ανάγκης του παιδιού ή στήριξη με τη συνδρομή εθελοντών μας.

Σημειώνεται πως η οικογένεια κατά το διάστημα 2009-2019 υποστηρίχθηκε ολιστικά από το Κέντρο Στήριξης του Οργανισμού στην Πάτρα. Επιπλέον, το 2012 είχαμε λάβει κλήση στην «Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» σύμφωνα με την οποία υπήρχε έντονη παραμέληση του ανήλικου. Άμεσα, όπως γίνεται για κάθε ανάλογη καταγγελία, ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες.

Το Χαμόγελο του Παιδιού

Το Εθνικό Κέντρο για την Κακοποίηση και Εκμετάλλευση του Οργανισμού συνεχίζει να βρίσκεται στη διάθεση τόσο των παιδιών όσο και των αρμόδιων Αρχών.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», εδώ και 28 χρόνια, ως φορέας προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών με συνέπεια και αφοσίωση, δίνει αγώνα με όλες τις δράσεις και τις υπηρεσίες του για την προστασία κάθε παιδιού σε ανάγκη ή κίνδυνο, πάντα σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, για να κερδίζει την εμπιστοσύνη τους και να τους παρέχει την ποιότητα ζωής που δικαιούνται.

Κάθε παιδί, σύμφωνα με την παγκόσμια ∆ιακήρυξη των δικαιωμάτων του ανθρώπου, δικαιούται ειδική βοήθεια και υποστήριξη, για την αρµονική ανάπτυξη της προσωπικότητας του, πρέπει να µεγαλώνει µέσα στο οικογενειακό περιβάλλον, σ’ ένα κλίµα ευτυχίας, αγάπης και κατανόησης.

Εάν γνωρίζετε οποιαδήποτε πληροφορία για κάποιο περιστατικό κακοποίησης ανηλίκου, βοηθήστε να σωθεί έγκαιρα ένα παιδί από τις ολέθριες επιπτώσεις κάθε μορφής κακοποίησης, επικοινωνώντας ο ίδιος ή προτρέποντας το ίδιο το παιδί να επικοινωνήσει απευθείας με το έμπειρο επιστημονικό προσωπικό του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο δωρεάν και ανώνυμα:

Στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056

Στην Εφαρμογή CHAT 1056, έναν τρόπο άμεσης επικοινωνίας στη διάθεση κάθε παιδιού που υφίσταται κακοποίηση, ώστε να νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια να συνομιλήσει μέσω γραπτού κειμένου.

Online στο CyberTipline Hellas, κάνοντας αναφορά. Μια πλατφόρμα που λειτουργεί αποκλειστικά από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Ελλάδα. Εδώ: https://www.hamogelo.gr/gr/el/cyber-tipline/

Για συμβουλευτική υποστήριξη σε παιδιά και ενήλικες καλέστε την «Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116 111».

Κάθε παιδί έχει δικαίωμα σε ένα ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει για ακόμη μια φορά πως αρμόδιοι για κάθε περιστατικό κακοποίησης παιδιού είναι οι Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές, που οφείλουν να διερευνούν κάθε υπόθεση.

Περισσότερες πληροφορίες:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Γραφείο Τύπου

Τηλ. 11040

[email protected]