Σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών μετατρέψιμη προς δέκα ευρώ ημερησίως
καταδίκασε το Μονομελές Αυτόφωρο τον πρώην δημοσιογράφο της ΕΡΤ ο οποίος φέρεται να ξυλοκόπησε τη σύντροφο και συνάδελφο του στο κρατικό κανάλι, τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας.

Επιπλέον στο 45χρονο κατηγορούμενου επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι για την παθούσα, δημοσιογράφο μη προσέγγισης και επικοινωνίας με οποιαδήποτε τρόπο (φυσικό, τηλεφωνικά, ηλεκτρονικά) μέχρι την αμετάκλητη εκδίκαση της υπόθεσης.

Ο 45χρονος κάθισε στο εδώλιο κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή απειλή κατά συρροή σε βαθμό πλημμελήματος ενώ στη δικαστική αίθουσα βρέθηκαν και κατέθεσαν η μέχρι πριν λίγες ημέρες σύντροφος του η οποία, μάλιστα, δήλωσε και παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας και η εν διαστάσει σύζυγος του.

Νωρίτερα, οι δυο γυναίκες είπαν «όχι» στο αίτημα ποινικής διαμεσολάβησης που είχε υποβάλλει ο κατηγορούμενος όταν οδηγήθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από τον Εισαγγελέα Ενδοοικογενειακής βίας σχετικά με πράξεις που φέρονται να έχουν καταγγείλει σε βάρος του κατηγορούμενου οι δυο γυναίκες οι οποίες αφορούν προγενέστερο διάστημα και δεν εντάσσονται στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

«Εκνευρίστηκε, άρχισε να με βρίζει και να με κατηγορεί ότι έχω άλλη σχέση»

Η δημοσιογράφος καταθέτοντας μετέφερε στο δικαστήριο τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στο σπίτι της το μοιραίο βράδυ λέγοντας πως όλα ξεκίνησαν όταν του ζήτησε να χωρίσουν.

«Είδα δύο φωτογραφίες που είχε στείλει η εν διαστάσει η σύζυγος του με τα παιδιά του. Ξεκίνησε μία συζήτηση για το που πάει αυτή η σχέση. Του ζήτησα να χωρίσουμε, ότι δεν θέλω να συνεχιστεί αυτή η σχέση» κατέθεσε και συνέχισε «Πολλές φορές είχε δημιουργηθεί τέτοια ένταση και συζήτηση Εκνευρίστηκε πολύ, άρχισε να με βρίζει, κ@@@@, τρελή, εμμονική, άρχισε να με κατηγορεί ότι έχω άλλη σχέση, άρχισε να με φτύνει.

Εφόσον με χαστούκισε, με έσπρωξε, μου προκάλεσε αμυχή κάτω από μύτη, μου έριχνε χαστούκια με αποτέλεσμα να χτυπήσω στη γνάθο, και στο αυτί. Ήμουν σε κατάσταση σοκ, μου τραβούσε και τα μαλλιά. «Έβαλα πάγο στο πρόσωπο μου. Από το σοκ και τον πόνο κάλεσα ένα φίλο, του είπα να δει μήπως είναι κάτω από το σπίτι γιατί είχε αρχίσει να με παίρνει τηλέφωνα. Επίμονα. Πάτησα φραγή και τότε συνέχισε σε άλλες εφαρμογές, Messenger και Viber. Ήμουν τρομοκρατημένη. Με το που έφτασα στο ΚΑΤ, μου είχε στείλει μήνυμα πως βρίσκεται κάτω από το σπίτι μου».

Η μάρτυρας περιέγραψε πως ο κατηγορούμενος συνέχισε να την ενοχλεί και να μην σταματάει προκαλώντας της «φόβο ότι θα μου έκανε τα ίδια και χειρότερα και θα με έστελνε στο νοσοκομείο ξανά». «Μέχρι πέντε το πρωί δέχθηκα πάνω από 80 κλήσεις. Για μένα ήταν απειλή, ότι βρισκόταν κάτω από το σπίτι μου και μου έλεγε να ανέβω πάνω» είπε.

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε και η εν διαστάσει σύζυγος του δημοσιογράφου , μητέρα των δυο παιδιών του. Όπως κατέθεσε ο κατηγορούμενος πήγε τη Δευτέρα σπίτι της στις 11 το βράδυ για να δει τα παιδιά του. Εκεί, όπως ανέφερε της είπε ότι θα την σκοτώσει εάν του πάρει τα παιδιά υποστηρίζοντας ότι ο κατηγορούμενος το είπε εν τη ρύμη του λόγου. «Μου είπε απλά μη μου πάρεις τα παιδιά θα σε σκοτώσω. Είχε έντονες μεταπτώσεις. Δεν ένιωσα απειλή, ήταν εμφανές ότι είχε νεύρα ήταν επηρεασμένος από το συμβάν και εγώ δεν ήθελα να δει τα παιδιά και να τα ταράξει» κατέθεσε.

Στην απολογία του ο δημοσιογράφος είπε πως την προηγούμενη ημέρα έκανε ρεπορτάζ για την ενδοοικογενειακή βία. «Δεν είμαι αυτός που παρουσιάζεται έχω δεχθεί ανθρωποφαγία, είμαι 25 χρόνια επαγγελματίας δημοσιογράφος. Δεν έχω κατηγορηθεί πότε. Στο παρελθόν υπήρξα μόνο μάρτυρας.» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο εισαγγελέας της έδρας, με την εισήγηση του, ζήτησε την ενοχή του κατηγορούμενου.

«Θεωρούμε πως προέκυψε πλήρως το σύνολο των κατηγοριών. Σήμερα το αντικείμενο είναι η ενδοοικογενειακή απειλή. Το δικαστήριο είναι ανεξάρτητο, δεν επηρεάζεται από την κοινή γνώμη και έτερους παράγοντες» τόνισε ο εισαγγελικός λειτουργός ο οποίος μιλώντας για την νυν σύντροφο του κατηγορούμενου δημοσιογράφου σημείωσε ότι έλαβε «ένα οχετό κλήσεων και με δεδομένο όσα έχουν προηγηθεί». «Και τα δύο θύματα ένιωσαν τρόμο και ανησυχία. Έχει υπάρξει ο κατηγορούμενος απειλητικός. Δεν δίνουμε βαρύτητα στην απολογία του κατηγορουμένου καθώς προσπάθησε περισσότερο να δικαιολογήσει τον εαυτό του παρά να μιλήσει για όσα έχει προκαλέσει σε αυτά τα άτομα. Θεωρούμε πως πρέπει να κηρυχθεί ένοχος όπως κατηγορείται» υπογράμμισε ο εισαγγελέας στην αγόρευση του.