Τα ξημερώματα της 24ης Ιουνίου η 30χρονη δημοσιογράφος που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της και συνάδελφό της στην ΕΡΤ, επισκέφτηκε το νοσοκομείο ΚΑΤ, με την εισαγωγή της να έχει καταγραφεί στο βιβλίο συμβάντων του νοσοκομείου με την υποσημείωση «ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ».

Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής LiveNews, η 30χρονη αποκάλυψε στους γιατρούς που την εξέτασαν πως είναι θύμα ξυλοδαρμού. Στο βιβλίο συμβάντων του ΚΑΤ αναφέρεται πως η δημοσιογράφος παρουσίαζε διαταραχή σύγκλισης γνάθου και καλή διάνοιξη στόματος.

Γιατί δεν ενημερώθηκαν οι Αρχές, όπως στην υπόθεση του Απόστολου Λύτρα

Αυτό σημαίνει ότι το νοσοκομείο γνώριζε για την κακοποίηση αλλά οι γιατροί που την εξέτασαν δεν ενημέρωσαν ως όφειλαν επί τόπου τις αρχές, όπως άλλωστε είχε κάνει ο συνάδελφος τους στην υπόθεση Λύτρα πριν μία βδομάδα.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος παραδέχεται πως ίσως στην προκειμένη περίπτωση να υπήρξε αστοχία από πλευράς γιατρού αλλά επισημαίνει πως δεν θα πρέπει να μπαίνει σε σύγκριση ο ιδιωτικός με τον δημόσιο τομέα εκεί όπου οι εφημερίες καθημερινά θυμίζουν εμπόλεμη ζώνη.

«Είναι ακόμη σοκαρισμένη»

Στενό συγγενικό πρόσωπο του θύματος ανέφερε στο Live News πως η 30χρονη έχει βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, ενώ την ίδια στιγμή προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της.

«Είναι συνέχεια μαζί μου, σαν μικρό παιδί που μαζεύεται στην αγκαλιά των δικών του. Η κοπέλα προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της. Είναι σε κατάσταση σοκ και αποφεύγουμε να της μιλάμε για αυτό το θέμα», είπε και συνέχισε:

«Αυτά που λέει η άλλη πλευρά, ότι τάχα εκείνη τον χτύπησε πρώτη, δεν ισχύουν. Δεν θα σήκωνε ποτέ χέρι σε άλλον άνθρωπο. Τέτοιος άνθρωπος είναι».