Στο μικροσκόπιο μπαίνουν οι χειρισμοί της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού σχετικά με τη φωτιά που ξέσπασε στην Ύδρα, ύστερα από διαταγή της εισαγγελίας Πειραιά.

Την έρευνα ανέλαβε η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., η οποία καλείται να διερευνήσει αν οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από τα δύο παραπάνω σώματα ήταν και οι ενδεδειγμένες.

Σημειώνεται πως ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος του πληρώματος της θαλαμηγού κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ως υπαίτιοι για την πρόκληση της πυρκαγιάς στην Ύδρα.

Τα υπόλοιπα 11 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού αφέθηκαν ελεύθερα με εγγυοδοσία, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υπό τον όρο εμφάνισης κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους, σε 7 μέλη του πληρώματος επιβλήθηκε ποσό εγγυοδοσίας 10.000 ευρώ και στα άλλα τέσσερα 20.000 ευρώ. Για την υπόθεση έχουν συλλεχθεί από το λιμεναρχείο Ύδρας όλα τα στοιχεία των σκαφών που βρίσκονταν στη θαλάσσια περιοχή με περιπολία από πλωτό του Λιμενικού, καθώς μαρτυρίες από άλλο σκάφος σε παρακείμενο όρμο φέρεται να έχουν καταγγείλει ότι στην περιοχή όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, έπεσαν πυροτεχνήματα από κάποιο σκάφος.

Ο καπετάνιος φέρεται να υποστήριξε ότι δεν έφυγαν βεγγαλικά από τη θαλαμηγό και ότι στον έλεγχο που έγινε από το Λιμενικό όλες οι ναυτικές φωτοβολίδες ήταν άθικτες στη θέση τους, ενώ ο ίδιος ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει.