Ο Απόστολος Λύτρας και η σύζυγός του, Σοφία Πολυζωγοπούλου, είχαν δώσει από κοινού συνέντευξη πριν από δύο χρόνια στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» όπου είχαν μιλήσει για τη σχέση τους, αλλά και τον τρόπο που διαχειρίζονται τις διαφωνίες τους.

«Γνωριστήκαμε μέσω κοινών γνωστών και προφανώς έπαιξε ρόλο ότι είμαστε και οι δύο δικηγόροι. Δεν αργήσαμε να κάνουμε οικογένεια με ένα παιδί. Έχω 2 κόρες από τον προηγούμενο γάμο μου. Τι θα μπορούσε να πει η γυναίκα μου, ότι είμαι εγωιστής; Ότι εκνευρίζομαι εύκολα; Ότι είμαι ανυπόμονος; Τη σύζυγό μου την θαυμάζω, είναι πάνω στην οικογένεια και το παιδί της και στηρίζει έμενα. Εγώ απορώ πώς τα προλαβαίνει όλα. Όταν διαφωνούμε σε κάτι, μη λέμε ψέματα, βγαίνει ο δικηγόρος από μέσα μας», είχε πει αρχικά ο Απόστολος Λύτρας.

Σε άλλο σημείο ο γνωστός ποινικολόγος είχε σημειώσει: «Σε μία διαφωνία “κερδίζουν” η Σοφία και οι κόρες μου. Εγώ δεν έχω άποψη εύκολα. Οι απόψεις μου είναι λίγο πιο συντηρητικές λόγω ηλικίας, ενώ η Σοφία βλέπει τα πράγματα πιο νορμάλ. Έλεγα στη σύζυγό μου ότι το πρώτο παιδί παίρνει το όνομα από την οικογένεια του άνδρα. Τελικά, δώσαμε ουδέτερο όνομα, Δανάη. Μέχρι και την ήμερα που παντρευόμουν είχα πολύ άγχος για το πώς θα το αντιμετωπίσουν οι κόρες μου από τον προηγούμενο γάμο τη Σοφία. Τα όνειρά μου τα συνδέω και με τα παιδιά μου, έχω παραμερίσει κάποια θέματα που με αφορούν».

Από τη δική της πλευρά, η Σοφία Πολυζωγοπούλου είχε δηλώσει: «Είναι ένας άνθρωπος ευφυής και ταυτόχρονα ευαίσθητος. Είναι ένας εξαιρετικός σύζυγος και κάλος μπαμπάς. Διαφωνούμε για άπλα και καθημερινά πράγματα και είναι μαραθώνιες οι συζητήσεις μας. Ευτυχώς, δεν συμβαίνει συχνά».